Decoraţii la Cotroceni: maestrul Viorel Cozma şi patru personalităţi israeliene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretele pentru decorarea a patru personalităţi israeliene şi a maestrului Viorel Cozma.

„Astfel, la împlinirea vârstei de 90 de ani, în semn de apreciere deosebită pentru întreaga sa activitate ca muzicolog, lexicograf, critic muzical şi profesor, pentru talentul şi dăruirea de care a dat dovadă, îmbogăţind cultura muzicală românească cu lucrări de certă valoare, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Cavaler maestrului Viorel Cosma“, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

În aceeaşi zi, şeful statului a decorat patru personalităţi israeliene, cu ocazia aniversării a 65 de ani de relaţii diplomatice România-Israel, pentru activitatea în domeniul medical.

„În semn de apreciere pentru contribuţia marcantă pe care au avut-o la îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale româno-israeliene, pentru rezultatele de excepţie obţinute în perfecţionarea actului medical, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” - în grad de Ofiţer domnului Bruno Landesberg industriaş, consul onorific al României la Ierusalim, Ordinul „Meritul Sanitar” - în grad de Comandor domnului profesor universitar dr. Adi A. Garfunkel, medic stomatolog, doctor honoris al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi domnului profesor universitar dr. Gabriel M. Gurman, medic anestezist, doctor honoris al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi Ordinul „Meritul Sanitar” - în grad de Ofiţer domnului profesor universitar dr. Jean-Jacques Askenasy, medic neurolog, membru onorific al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România“, mai precizează sursa menţionată.

Decorarea a fost făcută la propunerea ambasadorului României în Israel, Edward Iosiper.


Materiale pe aceeşi temă:

Ziua decoraţiilor la Palatul Cotroceni

Traian Băsescu: „Cineva trebuie să plătească în instanţă pentru lovitura de stat din 2012“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite