De ce trebuie să demisioneze Victor Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta coboară din maşină şi merge la DNA  FOTO Mediafax
Victor Ponta coboară din maşină şi merge la DNA  FOTO Mediafax

Într-o declaraţie pe Facebook, Ponta declară că nu vrea să demisioneze, în ciuda faptului că însuşi preşedintele Iohannis i-a cerut imperativ demisia. De ce greşeşte Victor Ponta? Imaginea publică a lui Ponta este în acest moment praf. Chiar domnia sa a declarat că dacă se va începe urmărirea penală împotriva sa, nu poate să guverneze explicând toată ziua ce este cu urmărirea penală.

1.    Afirmaţia lui Victor Ponta: „În niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului şi cetăţenilor acestei ţări! Asta ar însemna dictatură şi cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toţi!” este halucinantă şi demonstrează că Victor Ponta n-a înţeles şi acceptat separaţia puterilor în stat.

Când justiţia constată încălcări ale legii, fie ele şi la un premier, nu trebuie să ceară părerea parlamentului să-şi facă datoria, pentru că aşa prevede Constituţia, principiile statului de drept şi ale democraţiei.

ponta declaratie facebook demisie

2.    Victor Ponta nu mai are nici o legitimitate să reprezinte România peste hotare, pentru că în statele civilizate, partenere ale României, legea şi cutuma spun că un înalt demnitar de stat demisionează imediat ce s-a început urmărirea penală împotriva sa. De râs se face România, toţi românii, nu doar Victor Ponta.

3.    Există consecinţe dramatice în plan economic, asupra cursului de schimb, a relaţiilor comerciale şi a investiţiilor. Ce-şi vor spune investitorii, dacă justiţia nu are ac de cojocul premierului, înseamnă că nu este independentă şi nu avem siguranţa că vom obţine dreptatea de la o astfel de justiţie.

4.    Cu cât trec orele şi zilele Ponta se face de râs, pentru că în final tot la demisie va ajunge, dar după ce va fi demonstrat că se ţine cu dinţii de scaunul de premier.

5.    Nu văd cum Camera Deputaţilor s-ar putea opune avizului pentru începerea urmăririi penale, fără să-şi pună în cap ambasadele străine, guvernele străine, partenerii noştri politici din străinătate.

6.    Sunt posibile demonstraţii de stradă, a susţinătorilor justiţiei. Ce va face Ponta, le va reprima cu forţa jandarmeriei?

7.    Nu se ştie dacă UNPR va vota împotriva avizării începerii urmăririi penale, asumându-şi inclusiv faptele penale ale lui Victor Ponta.

8.    Cum va avea întâlniri instituţionale cu preşedintele Iohannis, dacă acesta i-a cerut demisia? Probabil aceste întâlniri vor înceta definitiv.

9.    PSD are de pierdut la imagine din această acuzare adusă lui Victor Ponta. Dacă la Liviu Dragnea abia au făcut faţă acuzelor, la preşedintele partidului, Victor Ponta, nu mai au nicio şansă.

10. Mai demn a fost Liviu Dragnea, care a demisionat instantaneu, când justiţia şi-a spus cuvântul

11. Preşedintele Iohannis are şi alte pârghii să acţioneze împotriva lui Ponta, inclusiv în plan extern, preluând reprezentarea României în locul unui premier urmărit penal.

12. Moţiunea de cenzură are mari şanse să treacă, mulţi parlamentari de la putere chiar, îşi dau seama că Victor Ponta nu poate rezista împotriva acestui tsunami pornit împotriva lui Ponta.

În concluzie, Ponta ar trebui să dea dovadă de mai multă inteligenţă politică,  de demnitate, de onoare, pentru a nu agrava intolerant de mult pierderile pe care le aduce României, românilor, clasei politice şi PSD.

Victor Ponta, în decembrie 2014: ”Dacă DNA va cere începerea urmăririi penale faţă de mine, voi demisiona”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite