Dan Cristian Popescu: PNL şi USR PLUS mi-au promis funcţia de viceprimar sau deputat. Eram cel mai rău om posibil. Acum sunt bun dacă-l susţin pe al vostru?

Ce şanse are Dan Cristian Popescu în lupta cu Neculai Onţanu şi Radu Mihaiu

Fostul liberal Dan Cristian Popescu, ajuns candidat PSD la Primăria Sectorului 2, dezvăluie că PNL şi Alianţa USR-PLUS i-au propus funcţia de viceprimar în schimbul susţinerii lui Radu Mihaiu în cursa electorală. De asemenea, PNL i-a propus şi un loc de parlamentar, cu condiţia să nu candideze la Primăria Sectorului 2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adevărul: Aţi avut vreo discuţie lămuritoare cu Ludovic Orban? V-a explicat decizia de a-l susţine pe Radu Mihaiu la Sectorul 2?

Dan Cristian Popescu: Am avut o discuţie, dar fiind o discuţie privată nu e în regulă să vorbesc. Mă cunsoc cu domnul Orban de foarte mutl timp, a fost şi la nunta mea acum 15 ani. Nu vreau să intru în detaliile unei discuţii particulare. Ce m-a deranjat, şi a fost un motiv important  ca să candidez în continuare, este că procesul de negociere între PNL şi USR-PLUS a fost doar despre funcţii, deci incorect pentru cetăţeni: pe cine punem primar, pe cine punem viceprimar, pe cine punem city manager. Eu mă aşteptam să discutăm despre proiecte: ce facem pentru Sectorul 1, pentru Sectorul 2 etc, nu pe cine punem acolo. Pe de altă parte, cei de la USR-PLUS m-au atacat şi m-au jignit luni de zile, m-au făcut în toate felurile spunând că nu mă pot susţine niciodată ca să fiu primar, pentru că avea domnul Barna un prieten la Sectorul 2 ( Radu Mihaiu - n.r.). Dar la finalul negocierilor mi s-a propus să fiu viceprimarul Sectorului 2. Şi am spus: ”Până acum eram cel mai rău om posibil. Acum sunt bun dacă-l susţin pe al vostru?”. 

Cine v-a propus? PNL sau USR -PLUS?
PNL, dar aveau o înţelegere cu cei de la USR. 

Şi USR-PLUS ar fi acceptat să fiţi viceprimar?
Evident, din moment ce mi s-a propus acest lucru. Deci primar nu putem să fiu, dar când era omul lor primar, puteam să fiu viceprimar. Mi s-a propus să fiu deputat. Eu nu am intrat în politică ca să am funcţii. Am ajuns deputat pe listele unui partid care practic nu exista: Forţa Civică. Apoi mi-am dat demisia şi am candidat la Primăria Sectorului 2 când nu ştiam dacă am şansa să fiu ales. Am intrat în politică să fac ceva, nu să fiu cineva. Am fost cineva înainte de a face politică prin activitate amea din zona privată. Mi s-a propus incorect să mi se propună funcţii pentru a tăcea din gură şi a susţine un personaj care nu are nicio şansă să câştige Primăria Sectorului 2. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările