Dan Barna admite că în USR PLUS există „un filon, o grupare” care vrea ieşirea de la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: news.ro
Foto: news.ro

Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, admite că guvernarea în coaliţie este dificilă şi susţine că în formaţiunea pe care o conduce este o grupare care doreşte ieşirea de la guvernare.

“Cel mai simplu e să trântim uşa şi să plecăm acasă. E un filon, un grup în partidul nostru care spune: dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă, nu se poate, ori facem reformele noastre, ori plecăm. Asta e varianta cea mai facilă, este escape-ul, dar este o scăpare care nu ajută cu nimic România, pentru că dacă noi am ieşi de la guvernare am face ştiri două-trei zile, dramatism, burtiere însângerate, jale, după care România e aceea dinainte de USR-PLUS", a declarat Dan Barna, la TVR.

Liderul USR PLUS a precizat că formaţiunea nu va părăsi coaliţia decât în "momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme”.

“Eu cred că acel moment nu va veni pentru că am văzut şi la colegii din PNL şi la colegii din UDMR deschidere şi o responsabilitate în ceea ce înseamnă necesitatea de reforme în România", spune Barna. 

Întrebat dacă rămâne vicepremier în cazul în care pierde alegerile pentru conducerea partidului, Dan Barna susţine că nu există o legătură între cele două funcţii. 

"Pentru că dacă după congrese intrăm din nou într-o dezbatere despre hai să facem din nou cărţile, hai să împărţim ministere, hai să vedem pe cine pe unde punem, mai ardem încă trei-patru luni din care România din nou nu va înţelege nimic", a spus vicepremierul. 

Dan Barna recunoaşte că guvernarea “se desfăşoară într-un context electoral”, existând alegeri interne atât în PNL cât şi în USR PLUS, şi consideră că, în ceea ce priveşte justiţia, “coaliţia nu funcţionează”, criticile pe acest subiect îndreptându-se către UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite