Cum au reuşit Vergil Chiţac şi soţia lui, de care a divorţat, să facă o avere pornind de la un singur apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vergil Chiţac şi soţia sa
Vergil Chiţac şi soţia sa

Vergil Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa, a reuşit împreună cu soţia sa, Simona, de care a divorţat în secret şi cu care s-a recăsătorit şi mai în secret, să facă averi din tranzacţii imobiliare.

UPDATE Vergil Chiţac a transmis un drept la replică, disponibil integral aici.


Presa locală din Constanţa a dezvăluit cum senatorul Vergil Chiţac a reuşit să se îmbogăţească din tranzacţii imobiliare. În anul 1996, Vergil şi Simona Chiţac au divorţat de comun acord, judecătorii dispunând desfacerea căsătoriei şi încuviinţând mamei creşterea celor doi copii minori. El avea domiciliul în apartamentul părinţilor, iar fosta soţie locuia într-un apartament din Cernavodă, conform www.constanta.ro.

După divorţ, Vergil Chiţac a locuit într-un apartament de pe strada Mimozelor din Constanţa. Nu pentru mult timp, întrucât l-a vândut la data de 24 iulie 1998, cu 90 de milioane de lei vechi. În aceeaşi zi, a cumpărat un apartament pe strada Ştefan cel Mare din Constanţa, pe care a plătit 130 de milioane de lei.

Nici soţia sa nu a rămas să locuiască în Cernavodă şi în anul 1999 a cumpărat un apartament pe strada Traian cu suma de 114 milioane de lei, urmând ca aici să locuiască mama sa.

Un an mai târziu, în anul 2000, an în care Vergil Chiţac devine decanul unei facultăţi din cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, cei doi foşti soţi au cumpărat un teren ultracentral, pe care se afla o construcţie de 30 mp., pe strada Siretului, la numărul 25, cu 90 de milioane de lei.

În 2001, Vergil şi Simona Chiţac au vândut apartamentul de pe strada Ştefan cel Mare, cumpărat cu 130 de milioane, cu suma de 350 de milioane de lei. La rândul său, Simona Chiţac a vândut apartamentul de pe strada Traian, pe care a dat 114 milioane lei, cu 240 de milioane de lei. 

La scurt timp, Simona Chiţac s-a prezentat în faţa notarului cu o bătrână de 79 de ani, care dorea să vândă un apartament situat pe strada Cuza Vodă, imobil ce aparţinea unor rude din Africa de Sud, pe care le mandatase în acest sens. Noul proprietar a fost fosta soţie a lui Vergil Chiţac, plătind pe proprietate suma de 300 de milioane de lei. Aici o mută, din nou, pe mamă, cu documente prin care îi creează dreptul de a locui în noua proprietate.

Afacerile nu au vizat doar construcţiile, ci şi terenurile. În 2003, Vergil şi Simona Chiţac au cumpărat un teren în suprafaţă de 547 mp., pe strada Lanului 37 din Constanţa, cu 370 de milioane de lei. Pe teren se afla o casă bătrânească cu trei camere. Doi ani mai târziu, cei doi au vândut terenul de pe strada Siretului, pe care se ridicase o căsuţă cu amprentă la sol de 50 de mp, parter plus etaj, cu suma de 3,5 miliarde de lei. Era o proprietate pe care plătiseră cu 90 de milioane de lei.

În 2005, Vergil şi Simona Chiţac, în continuare divorţaţi, au cumpărat de la un profesor de matematică la Academia Navală Mircea cel Bătrân un apartament pe strada Mercur la preţul de 890 de milioane de lei, pe care ulterior îl vinde la preţul de 3,4 miliarde de lei vechi către Uniunea Armenilor din România, filiala Constanţa. Ulterior, apartamentul de pe Cuza Vodă a fost vândut de Simona Chiţac mamei sale contra sumei de 660 de milioane de lei. 

Afacerile imobiliare ale celor doi foşti soţi au continuat cu vinderea terenului de pe strada Lanului cu 7,5 miliarde de lei, pe care plătiseră 370 de milioane de lei. În 2008, familia Chiţac a cumpărat un apartament pe strada Pescarilor cu 65.000 de euro, dar l-au vândut după 10 ani cu 85.000 de euro. În aceeaşi perioadă, s-a vândut şi apartamentul pe care doamna Chiţac îl vânduse propriei mame cu 660 de milioane. Acum, preţul a urcat la 2 miliarde de lei vechi.

În cele din urmă, familia Chiţac s-a mutat la Eforie, unde şi-au construit o vilă de 160 metri pătraţi, după ce cei doi foşti soţi s-au recăsătorit în 2017, conform www.constanta.ro.

Vă mai recomandăm:

Stelian Ion: Îi cer lui Chiţac să se retragă din cursa pentru primărie. E perdant. Vine cu sondaje măsluite din disperare. Scandalul „Garsoniera“ m-a ajutat

Newsweek România: Şarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinţă ANL

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite