Nu vreau să aud că şcolile sunt în grija primăriilor, iar banii veneau de la alte capitole bugetare. Şcolile sunt ale statului şi se putea reglementa prin OUG ca acei bani să fie cheltuiţi pentru grupuri sociale moderne. Din 300 de miliarde euro, bugetul de stat, nu s-a considerat prioritate să se aloce un miliard şcolilor cu wc-ul in curte!

S-au dat OUG-uri pentru te miri ce aiureli, şi nu se putea da acum pentru sănătatea şi protecţia a zeci de mii de copii? Se putea înfiinţa un departament la Educaţie sau la Dezvoltare Regională strict cu acest obiectiv: să construiască 2000 de grupuri sociale moderne în şcolile în care lipsesc. Un miliard de lei împărţit la 2000 de şcoli rezultau 500.000 de lei de şcoală. Bani suficienţi pentru modernizarea wc-urilor şi dotarea şcolilor cu cele necesare. Poate elevii veneau cu drag la şcoală şi nu mai abandonau şcoala. Învăţau să se spele pe mâini şi să folosească săpunul la şcoală, dacă acasă nu aveau condiţiile de igienă necesare.

În Vaslui, la dl Dumitru Buzatu, mare şef PSD, avem 389 şcoli cu wc-ul în curte. Nu vă este ruşine, dle Buzatu? Asta nu se cheamă nesimţire? În Suceava, Iaşi, Botoşani, sunt peste 200 de şcoli cu wc-ul în curte, în fiecare dintre aceste judeţe.

În Vaslui, la dl Dumitru Buzatu, mare şef PSD, avem 389 şcoli cu wc-ul în curte. Nu vă este ruşine, dle Buzatu? Asta nu se cheamă nesimţire? În Suceava, Iaşi, Botoşani, sunt peste 200 de şcoli cu wc-ul în curte, în fiecare dintre aceste judeţe. Doamnă premier Dăncilă, sunteţi în zonă, aţi vizitat vreo şcoală cu wc-ul în curte? Sigur nu şi nici nu aveţi de gând. Aşa că vă arăt eu poza unui astfel de wc.