Cum îşi „spală“ liderii ALDE toate rufele în public. Ce ministru propus a fost comparat de Chiţoiu cu Dănuţ Andruşcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nume grele din ALDE se acuză reciproc de jocuri de culise şi de incompetenţă după ce Teodor Meleşcanu şi deputaţii care au acceptat funcţii de miniştri în Guvernul Dăncilă au fost excluşi din formaţiune. Contestarii au acuzat că vor merge în instanţă şi ar vrea Congres extraordinar al ALDE, deşi nu mai sunt membri de partid.

Tensiunile din ALDE au escaladat după ce preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu şi apropiaţii săi au decis excluderea din formaţiune a lui Teodor Meleşecanu, Graţiela Gavrilescu, Ioan Cupă şi Alexandru Băişanu, adică persoaele care au acceptat funcţii de la PSD. Cei excluşi au anunţat că vor contesta în instanţă decizia conducerii ALDE şi au lansat atacuri la Tăriceanu.

Cel mai vocal dintre aceştia a fost preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, politician care s-a dezis total de Tăriceanu, deşi a fost susţinut de acesta inclusiv când PSD punea presiune pentru schimbarea de la Externe. „Tot ce a rămas (n.r. – din Tăriceanu) este o umbră disperată, tremurând de frica zilei de mâine, orbit de ură şi de doctrina de răzbunare. Eu nu îl cunosc pe acest om, ca atare nu voi mai acorda atenţie măruntelor lupte pe persoana fizică a unui expirat politic şi a măruntei lui clici“, a scris Meleşcanu pe pagina sa de Facebook.    

Amnezia lui Meleşcanu

Tăriceanu a venit cu o replică pentru contestatarii săi într-un discurs ţinut în faţa tineretului din ALDE. „Meleşcanu şi Graţiela au votat pentru ieşirea de la guvernare, ca acum să uite. Li s-a şters creierul şi spun că nu a fost luată decizia statutar? Mai statutar decât Delegaţia Permanentă nu e decât congresul”, a precizat Tăriceanu, care a acuzat PSD că are „încercări de tip mafiot“ de racolare a aleşilor ALDE. De altfel, pe lângă cei patru aleşi aleşi deja atraşi din ALDE, PSD s-ar mai baza pe sprijinul a doi sau trei parlamentari liberal-democraţi, potrivit unor surse politice.

De asemenea, secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, i-a atacat rând pe rând pe foştii deputaţi ai formaţiunii care au acceptat funcţii de miniştri în Guvernul Dăncilă, după ruperea coaliţiei. „Gavrilescu să nu-şi mai asume că a construit partide. Ea a fost doar beneficiar al rezultatului. Cu ce proiect guvernamental s-a evidenţiat Graţiela Gavrilescu şi ce plus a adus partidului? Cu ce se identifică Gavrilescu în guvernare“, a declarat Chiţoiu, care a uitat faptul că Gavrilescu era până de curând văzută drept un ministru performant, ceea ce i-a adus şi funcţia de vicepremmier. Mai mult, Gavrilescu a fost ministrul din ALDE care prins de la început toate guvernele PSD.

Limbajul de mahala şi comparaţia Cupă-Andruşcă

Chiţoiu l-a criticat pe deputatul Alexandru Băişanu pentru faptul că ar avea limbaj de mahala şi nu a ajutat partidul, iar pe Ioan Cupă l-a comparat cu Dănuţ Andruşcă, fost ministru social-democrat pe care Adrian Ţuţuianu l-a făcut idiot şi prost într-o şedinţă cu colegii de partid.

„Ceilalţi colegi sunt no name-uri politice. Băişanu are vocabular de mahala. Iese în evidenţă că stă toată ziua pe televiziuni. Mai e Ioan Cupă. Îl identificaţi cu ceva? A apărut un film zilele trecute şi nu ştiu dacă e vreo mare diferenţă între el şi Dănuţ Andruşcă“, a completat Chiţoiu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite