Cum explică Iohannis decizia României de a nu testa în masă ca Slovacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că România nu va merge pe varianta testării în masă, la fel ca Slovacia, autorităţile de la Bucreşti aşteptând să vadă rezultatul celor de la Bratislava.

„Să vedem cum funcţionează măsura. Dacă se dovedeşte că măsura e oportună, realizabilă, putem discuta şi cu experţii noştri. OMS nu recomandă testările în masă, ci ţintite pentru a găsi contacţii unei persoane”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat de ce România nu a mers pe varianta testării în masă pe modelul Slovaciei.

Sâmbătă au fost testaţi peste 1 milion de oameni, autorităţile afirmând că vor să testeze majoritatea persoanelor cu vârste de peste 10 ani, din cei 5,5 milioane de cetăţeni slovaci.

Peste 40.000 de medici şi echipe de suport, formate din soldaţi, poliţie, lucrători administrativi şi voluntari au fost recrutaţi la circa 5.000 de centre pentru administrarea testelor rapide cu antigen.

Dintre cele 828.518 persoane testate până sîmbătă la prânz, 7.947 au fost pozitive, a declarat ministrul Apărării, Jaroslav Nad, într-o conferinţă de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite