Cum a decurs votul în secţia în care s-au doborât toate recordurile de prezenţă: 800 de alegători pe oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Britanie este a doua ţară cu prezenţă masivă la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale după Italia. Două secţii de votare în special, cele din Stratford, au constituit o „zonă fierbinte” a prezenţei alegătorilor - aici cu câteva ore înainte de încheierea votului s-au format cozi imense ce puteau semăna cu ce s-a întâmplat la europarlamentare. N-a fost însă cazul.

Secţiile au fost dotate cu suficient personal şi buletine de vot pentru a acoperi un număr mare de votanţi, iar atunci când votarea a întâmpinat probleme tocmai pentru că aceştia continuau să se adune în număr mare în ultimele ore ale scrutinului, s-au găsit soluţii prompt sau mai degrabă măsuri au fost luate în timp util.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a urmărit îndeaproape situaţia de la cele două secţii de votare din Stratford şi s-a implicat pentru a distribui alegătorii la secţiile de votare mai puţin aglomerate din Londra.

Reprezentanţii Ambasadei au intervenit atunci când în ciuda gestionării eficiente a votului care s-a desfăşurat într-un ritm „trepidant” de 800 de votanţi pe oră, numărul votanţilor depăşea capacitatea secţiilor. Atunci un efort comun al Ambasadei, comunităţii şi mass-mediei a făcut facilă redistribuirea alegătoriilor către secţiile din Londra disponibile, deşi drumul pînă la acestea putea dura chiar şi o oră jumătate.

Cu trei ore înainte de încheierea votului

„14.000 de alegători au votat până la această oră la cele două secţii de votare din # STRATFORD. A fost un ritm trepidant, de 800 de alegători pe oră, pe care cele două echipe de la Stratford l-au gestionat eficient! Mulţumim celor care au urmat recomandarea făcută de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord de a merge şi la alte secţii de votare din Londra pentru a nu încărca zona STRATFORD.

Mulţumim tuturor celor care au sprijin propagarea acestei recomandări, reprezentanţi mass-media din România şi persoane din comunitate, astfel încât acum NUmai este coadă la STRATFORD!”, scrie Ambasada regatului unit pe Facebook.

Cu aproximativ o oră înainte de încheierea votului

„Nu mai puţin de 16.000 de persoane au votat în această zonă fierbinte (10% din toţi cei care au votat în UK!). Acum nu mai este coadă la Londra”, se arăta în postarea Ambasadei.

În districtul Stratford au votat 16.558 de persoane, în timp ce la Londra, unde sunt şase secţii de votare, au votat 17.373.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite