Cum arată stafful lui Victor Ponta de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta şi-a alcătuit, în linii mari, echipa de consilieri cu care va lucra la Palatul Victoria.

Unul dintre posturile cele mai importante în Executiv, cel de secretar general al Guvernului,  i-a fost atribuit fostului senator PSD Ion Moraru. Secretarul general al Guvernului coordonează o serie de instituţii grele ale Executivului, cum ar fi Regia Autonomă a Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RAAPPS) sau Autoritatea Naţională pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Moraru i-a luat locul reprezentantului UDMR Attila Dezsi, care a şi contrasemnat decizia premierului Victor Ponta prin care s-a făcut această modificare.

Liberalii vor obţine poziţia de secretar general adjunct al Guvernului rezervată lui Dan Mihalache, consilierul de imagine al lui Crin Antonescu. Unul dintre apropiaţii lui Victor Ponta, Vlad Stoica, va deveni, cel mai probabil, şeful Cancelariei primului-ministru.

Din stafful lui Ponta va face parte şi Geanina Puşcaşu, angajată în prezent la sediul PSD. Ea va deveni, cel mai probabil, şefa de cabinet a lui Victor Ponta. Geanina Puşcaşu figurează printre sponsorii PSD, potrivit listei cu finanţările partidelor politice din anul 2011.

Andrei Zaharescu, noul purtător de cuvânt

La scurt timp după instalarea la cârma Guvernulu, Victor Ponta l-a invitat pe Andrei Zaharescu, prezentatorul emisiunii de ştiri „Observator" de la Antena 1, să devină purtător de cuvânt al cabinetului pe care îl conduce. Premierul a făcut anunţul marţi seara în emisiunea „Sinteza Zilei" de la Antena 3.

„Am decis numirea purtătorului de cuvânt. Sper să fie o veste bună pentru jurnalişti, deşi pentru dumneavoastră o să fie o veste proastă pentru că o să pierdeţi un coleg. L-am rugat şi a acceptat", i-a spus Ponta lui Mihai Gâdea, realizatorul de la Antena 3.

Zaharescu spune că a acceptat invitaţia premierului după ce a cerut un timp de gândire şi după ce s-a consultat cu soţia, prezentatoarea de ştiri Andreea Berecleanu.

„După ce în 17 ani am văzut lucrurile din afară, mi se pare extraordinar să fii insider, să vezi lucrurile dinăuntru, să le spui dinăuntru", a declarat Andrei Zaharescu pentru „Adevărul". Acesta adaugă că a mai primit, până acum, trei astfel de propuneri. Jurnalistul spune că relaţia dintre el şi Victor Ponta se bazează pe respect.

Andrei Zaharescu este jurnalist din 1996, când prezenta ştirile la Pro TV, alături de Andreea Berecleanu. În 1999 a plecat de la Pro TV şi, după o pauză, a revenit în televiziune în 2003, la Antena 1, unde a prezentat emisiuni de divertisment şi „Observatorul". Este căsătorit cu Andreea Berecleanu, prezentatoare TV, şi are doi copii: o fată, Eva, şi un băiat, Petru. 

Dan Suciu revine la The Money Channel

Dan Suciu, fostul purtător de cuvânt al Cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, a plecat din funcţie odată cu vechiul Guvern. Deocamdată a luat o pauză, dar plănuieşte să se întoarcă în televiziune, după alegerile locale.

„N-am discutat încă ce voi face, dar probabil mă voi întoarce la The Money Channel şi Realitatea", a declarat Dan Suciu pentru „Adevărul". Când a acceptat propunerea lui Ungureanu de a deveni purtător de cuvânt al Guvernului, Suciu era redactor-şef la The Money Channel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite