CTP, despre autosuspendările lui Chirica şi Alexe din funcţiile de partid: „Două ocne politice cu blazon impresionat. O bătaie de joc la adresa votanţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi24
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi24

„O bătaie de joc la adresa votanţilor PNL şi votanţilor coaliţiei”, aşa a catlogat Cristian Tudor Popescu autosuspendările din PNL ale celor doi lideri liberali de la Iaşi, Costel Alexe şi Mihai Chirica, după ce au fost puşi sub acuzare de DNA.

„Aceştia doi, PNL-iştii de la Iaşi, sunt două ocne politice cu un blazon impresionant care au fost achiziţionaţi în primul rând de către domnul Orban, care, cu politicile sale cinice, aşa consideră domnul Orban că este realpolitik, a considerat că face bine PNL-ului să îi aducă pe aceşti inşi şi, mai ales, să ocupe nişte funcţii, deci domnul Alexe, ministru al mediului, reprezentând PNL şi domnul Chirica, mutat de la PSD, primar al Iaşiului.

Acum, domnul Alexe este preşedintele Consiliului Judeţean. Cele două ocne ce au făcut după ce a ieşit preşedintele Iohannis să spună că, totuşi, trebuie luate măsuri de PNL, a transmis acest mesaj, au anunţat în cel mai pur stil PSD-ist că se autosuspendă din funcţiile de la partid. Întrebare. Ce treabă avem noi, cetăţenii, cu partidul? Partidul este o organizaţie privată care, din păcate, primeşte bani, şi nu puţini, de la stat ca să funcţioneze, spre deosebire de alte organizaţii private care nu primesc bani de la stat. Dar este o organizaţie privată, nu dă socoteală ce face, ce stabilesc ei acolo în conciliile lor, în congres. Noi n-avem nicio putere, cetăţenii, în legătură cu viaţa partidului.

Deci, ce ne interesează pe noi că ăla e şef sau nu e şef? Astea-s funcţii absolut irelevante. Ce spunea domnul preşedinte Iohannis, fapt pentru care a fost dat şi în judecată dacă îmi aduc bine aminte, spunea «Fără penali în funcţii publice», iar pentru cuvântul «penali», cuvânt în legătură cu care am demonstrat şi eu atunci că nu există în limba română, ce se înţelegea prin «penali»? Persoane care sunt în cercetare penală, nu persoane condamnate definitiv, nici măcar persoane trimise în judecată.

Asta înţelegea domnul preşedinte. Şi acum aceşti doi inşi de la PNL se află exact în situaţia aceea, pe care o înfiera tot timpul domnul Iohannis cu privire, fireşte, la PSD sau partidul acela care mai era... Deci această autosuspendare, justificată de domnul Orban printr-o apariţie televizată în care spune că s-au luat măsuri, este o bătaie de joc la adresa votanţilor PNL şi votanţilor coaliţiei în general”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Liderii PNL Iaşi, Costel Alexe şi Mihai Chirica, s-au autosuspendat din funcţiile de conducere din partid din cauza acuzaţiilor de corupţie aduse de DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite