Corina Creţu: „În 2015, vom face tot posibilul ca statele membre să acceseze fonduri regionale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a publicat, pe blogul personal, un text în care vorbeşte despre priorităţile mandatului său pentru 2015.

„Ieri, am început noul an cu o întâlnire a grupului pe care l-am constituit anul trecut, menit să ajute ţările cu o absorbţie redusă a fondurilor europene: Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Ungaria, România, Slovacia, Slovenia şi Italia.“, arată comisarul european, pe blog.

Ea subliniază că, la finalul anului trecut, câteva state membre ale Uniunii Europene au fost dezamăgite de refuzul Consiliului European de a prelungi termenul-limită pentru perioada de finanţare 2007-2013 până la finalul lui 2015.

„Credeţi-mă, ca cetăţean român care înţelege şi simpatizează cu dificultăţile întâmpinate de state în administrarea fondurilor, empatizez pe deplin. Dar am şi o responsabilitate politică pentru Politica de Coeziune. Şi cred că ceea ce a decis Consiliul este cel  mai bine pentru această Politică, acum şi în viitor. Aşa cum am spus şi în Parlament, asta nu este caritate, nu este doar sprijin bugetar, ci o politică economică de dezvoltare care intenţionează să creeze locuri de muncă. Este o politică prin care se oferă oportunităţi, dar se şi exprimă cereri, în schimbul responsabilităţilor“, mai spune Creţu.

În ce priveşte priorităţile sale pentru 2015, Creţu arată că plănuieşte să accelereze nivelul investiţiilor în cele opt state menţionate şi arată că a transmis scrisori către guvernele statelor respective, prin care le-a cerut opinia referitoare la măsurile care ar putea fi implementate.

„Sunt convinsă că, acolo unde este voinţă, este şi o cale“, mai scrie ea.

Citeşte şi:

Adevărul Live. Klaus Iohannis: Justiţia nu trebuie să se transforme într-un spectacol mediatic. Vreau să lucrăm cu toţii ca MCV să nu mai fie necesar

Preşedintele României, Klaus Iohannis,  a vorbit miercuri, la Adevărul Live, despre priorităţile politice ale mandatului prezidenţial,  despre cum are de gând să schimbe din temelii România şi ce relaţii va avea cu prim-ministrul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite