Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista miniştrilor. Cioloş crede că Drulă şi Barna trebuie să facă parte din guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Programul de guvernare şi lista Guvernului Cioloş urmează să fie aprobate duminică după-amiază de conducerea USR, pentru ca luni să fie depuse la Parlament în vederea declanşării procedurii de învestire a noului Cabinet. În opinia premierului desemnat Dacian Cioloş, printre membrii Executivului ar trebui să se regăsească fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă şi fostul vicepremier Dan Barna.

Dacian Cioloş a anunţat încă de vineri seară că primeşte deja propuneri de nume de miniştri de la membrii Biroului National al USR şi că va forma o listă scurtă pe fiecare minister.

Duminică dimineaţă, Biroul Naţional va decide forma finală a listei cu miniştri, care, alături de programul de guvernare discutat sâmbătă, va fi prezentată şi supusă aprobării Comitetului Politic al USR duminică, de la ora 18:00, într-o şedinţă care va avea loc online.

Dacian Cioloş a precizat că va menţine actuala structură a Guvernului, pentru a evita procedurile suplimentare pe care o eventuală modificare le-ar implica, ceea ce ar duce la prelungirea crizei politice.

Lista cu propunerile de miniştri şi programul de guvernare USR vor fi depuse luni în Parlament, iar Birourile Permanente ale celor două Camere stabilesc data şedinţei comune pentru învestirea noului Executiv, termenul fiind de cel mult 15 zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite