Coaliţia pune cruce desfiinţării SIIJ: Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, e de neacceptat. O sesiune extraordinară e prematură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna a recunoscut faptul că USR PLUS se află în faţa unei negocieri complicate FOTO Inquam Photos / George Calin
Dan Barna a recunoscut faptul că USR PLUS se află în faţa unei negocieri complicate FOTO Inquam Photos / George Calin

Dan Barna, vicepremier şi copreşedinte al USR PLUS, a anunţat că ideea organizării în viitorul apropiat a unei sesiuni extraordinare nu mai are rost, din moment ce UDMR susţine un amendament care ar duce dosarele magistraţilor la o secţie din Parchetul General. Pe de altă parte, USR PLUS şi PNL vor ca dosarele să meargă la instituţiile din care provin procurorii sau judecătorii anchetaţi.

„La SIIJ a fost o discuţie lungă pe tema blocajului. Concluzia e clară. Amendamentul UDMR de la Comisia de la Senat (n.r. - Comisia juridică) e unul care nu desfiinţează SIIJ. Doar o mută la Parchetul General. Nu ne permitem să transmitem o reformă ca o glumă. Este de neacceptat”, a declarat Dan Barna.

Vicepremierul din USR PLUS a subliniat faptul că amendamentul colegilor din UDMR ar fi unul toxic. „Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, e de neacceptat. Cât nu găsim o soluţie, o sesiune extraordinară e prematură”.

La finalul intervenţiei sale, Dan Barna a recunoscut un lucru deja evident: „Suntem în faţa unei negocieri complicate”. 

Proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ este blocat la Comisia juridică din Senat, acolo unde Coaliţia nu are majoritatea fără susţinerea UDMR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite