Cioloş: Programul Operaţional Regional s-a deblocat deja după discuţia cu Corina Creţu. Ponta: Cioloş a avut informaţii greşite de la consilierii săi „urechişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul premier al României, Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos
Noul premier al României, Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos

Programul Operaţional Regional s-a deblocat deja după o discuţie cu comisarul european Corina Creţu, a declarat, duminică, premierul Dacian Cioloş. Liderul de la Palatul Victoria a precizat că a aflat că, între timp, autorităţile au furnizat clarificările cerute de Comisia Europeană pe anumite proiecte. Fostul premier VIctor Ponta l-a contrazis pe noul şef al Guvernului susţinând că programul nu a fost blocat.

Dacian Cioloş a adus lămuriri în ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional pe care acesta susţine că l-a găsit blocat.

„Spuneam ieri, de exemplu, pe Programul Operaţional Regional, că programul era blocat. Ei, s-a deblocat deja, de ieri, după o discuţie cu doamna comisar, pentru că, între timp, am aflat că autorităţile, administraţia de la Ministerul Fondurilor Europene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale furnizaseră clarificările aşteptate de Comisia Europeană legat de anumite proiecte. Deci, din cele câteva mii de proiecte, era vorba de o sută şi ceva de proiecte unde un audit de la Comisie mai făcuse nişte verificări. Deci, vreau să fie lucrurile clare, ceea ce am spus ieri nu avea nicio legătură cu implementarea proiectelor în teritoriu, era vorba de relaţia dintre Guvern şi Comisia Europeană pe rambursarea unor fonduri. Dar şi această rambursare am primit informaţia ieri seara că începe foarte curând, pentru că lucrurile au fost clarificate şi de asta este bun şi contactul direct cu Comisia Europeană, pentru a nu pierde prea mult timp atunci când trebuie clarificate anumite lucruri", a precizat Dacian Cioloş, la Radio România Actualităţi.

Fostul premier al României a reacţionat printr-o postare pe Facebook, vădit nemulţumit de constatările lui Cioloş. 

Joi , în baza unor informatii greşite primite probabil de la consilierii săi „tehnocraţi“ (sau urechisti) domnul Cioloş anunţa că Programul Operaţional Regional e blocat!  Mă bucur că s-a lămurit rapid că nu era deloc aşa (noroc cu lamuririle prompte ale Comisiei Europene) şi a făcut precizările necesare / să greşeşti e uman , sa perseverezi ...“, a scris Ponta. 

De asemenea, fostul premier a adăugat, tot în cheie ironică: „Înteleg formula «politica» prin care programul s-a deblocat in urma unei discutii cu Dna Creţu. Ce bine ar fi să fie aşa simplu, dar un simplu telefon la Marius Nica şi se lămureau lucrurile imediat!“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite