Cioloş: Încercăm să refacem coaliţia în forma iniţială. Mâine vom stabili o primă întâlnire la nivelul preşedinţilor de partide | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş / FOTO Inquam Photos / George Calin
Dacian Cioloş / FOTO Inquam Photos / George Calin

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat că va exista o primă discuţie cu liderii PNL şi UDMR, argumentând că a discutat cu premierul interimar Florin Cîţu, cu preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi cu liderul minorităţilor din Parlament. Potrivit liderului, refuzul de până acum al partidelor de a vota un nou Guvern reprezintă o „poziţionare”, precizând că intenţia partidului pe care îl conduce nu este aceea de a negocia o majoritate cu AUR sau PSD.

„Am avut o discuţie telefonică cu domnul Cîţu. Am convenit să ne vedem maine . A trebuit să confirm şi cu Kelemen care din principiu a fost de acord. Am avut un contact şi cu domnul Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor cu care, la fel, voi ţine legătura. (...) Mâine, după şedinţa de Guvern vom stabvili o primă întâlnire şi o primă discuţie, în acest format la nivelul preşedinţilor partidelor”, a declarat premierul desemnat pentru a forma un nou Guvern Dacian Cioloş.  

Liderul a mai argumentat că în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare, în opinia sa nu s-a încălcat protocolul. „Avem un protocol de coaliţie care încă este în vigoare”, a mai declarat Cioloş, argumentând că în cazul votului pe moţiunea de cenzură dat de USR, partidul pe care îl conduce nu a votat împotriva programului de guvernare. „Noi, acolo, nu am votat împotriva unui program de guvernare”, a mai argumentat Dacian Cioloş. 

„Încercăm deci să refacem Coaliţia în forma iniţiala”, a mai declarat liderul, adăugând că delegaţia pentru negocierile privind susţinerea unui nou Guvern este formată din Dan Barna, Cătălin Drulă, Anca Dragu şi Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu.

Potrivit liderului, din echipa care lucrează la programul de guvernare fac parte Cristian Ghinea, Oana Ţoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui şi Dragoş Pîslaru şi Cristina Prună. 

„Genul ăsta de declaraţii publice sunt poziţionări eu vreau discuţii fata în faţă nu e intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD sau cu AUR. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii de Coaliţie şi să refacem această majoritate”, a mai declarat Cioloş. 

Premierul desemnat de preşedintele Iohannis a mai declarat că refuză ideea de declanşare a alegerilor anticipate. 

Întrebat dacă crede că preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru a fi ”premier de sacrificiu”, Cioloş a afirmat: ”Dacă a-ţi asuma responsabilitatea într-o situaţie de criză, dacă asta înseamnă sacrificiu, până la urmă, implicarea în politică a unor oameni ca noi este un sacrificiu”.

În ceea ce priveşte demisia din Parlamentul European, liderul spune: „incompatibilitatea intervine în momentul în care devin premier. Evident că iau în considerare”. 

Liderul a mai precizat în momentul de faţă „sunt reforme restante ale coaliţiei care sunt importante pentru români(...) Vom apela la partenerii noştri de guvernare, PNL UDMR. Nu cred că vor refuza discuţiile. USR nu se teme să-şi asume guvernarea”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite