Ciolacu: Astăzi, când sărbătorim 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA, putem constata cu toţii evidenţa importanţei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA că astăzi, în contextul actual privind războiul de la graniţa ţării, „putem constata cu toţii evidenţa importanţei sale pentru România”.

`Astăzi, când sărbătorim 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA, putem constata cu toţii evidenţa importanţei sale pentru România”, a transmis şeful Camerei Deputaţilor, explicând că „invazia din Ucraina a demonstrat întregii Europe faptul că, din punct de vedere al securităţii, continentul nostru se află în continuare sub umbrela solidă a SUA. Iar dacă ne uităm la noua realitate din Marea Neagră, trebuie să conştientizăm faptul că România are nevoie de SUA şi de protecţia pe care aceasta ne-o oferă”.

Marcel Ciolacu a mai subliniat că „avem, însă, o şansă uriaşă de a dezvolta şi componenta economică a Parteneriatului, în contextul în care foarte multe companii americane au anunţat că îşi mută afacerile din Rusia şi din Ucraina. România poate fi o soluţia viabilă pentru toate aceste afaceri, dar noi trebuie să fim cei care să mergem către investitori cu propuneri foarte bine detaliate, astfel încât să le câştigăm încrederea”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite