Cine este primarul care i-a recomandat lui Cîţu să renunţe la ideea de a petrece o noapte în Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheroghe Daniel Gerogescu FOTO Gheorghe Daniel Gerogescu, primarul comunei Limanu / Primaria Limanu
Gheroghe Daniel Gerogescu FOTO Gheorghe Daniel Gerogescu, primarul comunei Limanu / Primaria Limanu

Gheorghe-Daniel Georgescu este primarul care i-a sugerat premierului să nu vină în Vama Veche. Nemulţumit de alocările financiare oferite de CJ Constanţa către comuna Limanu, primarul i-a spus premierului să să se reorienteze către localităţi care „îşi permit pâine şi sare din bani publici”. Fost consilier local şi şef al organizaţiei PSD Limanu, primarul deţine mai multe acţiuni în afaceri locale.

După ce a fost consilier local, Gheorghe-Daniel Georgescu este acum primarul ales al comunei Limanu din judeţul Constanţa. Actualul primar este de profesie economist şi este şeful organizaţiei PSD Limanu.

Deţine 50% din acţiunile de la Andre Mob Design, cu o valoare totală la zi de 11.000 lei, dar şi 95% din acţiunile din La Frontieră, cu o valoare de 151.050 lei, scrie ZiuadeConstanţa

Ca venituri, Georgescu a încasat un salariu de 89.941 lei de la Primăria Limanu, iar soţia a avut un venit de 73.727 lei de la DGRFP Galaţi, în calitate de inspector vamal. Din închirierea spaţiilor comerciale, a încasat suma de 103.632 lei, iar din dividentele de la societatea La Frontieră SRL, a încasat suma de 745.275 lei, conform sursei citate. 

Potrivit declaraţiei de avere, deţine trei terenuri intravilane în Vama Veche şi un apartament la Mangalia, iar în 2005 a construit o casă în Vama Veche. Tot la Vama Veche, mai are o construcţie de 387,89 mp, edificată în 2011.

Primarul mai deţine, de asemenea, un autoturism marca Audi, fabricat în anul 2016. La data de 16 octombrie 2019, a vândut un autoturism pentru suma de 22.570 dolari către o persoană fizică. Are mai multe conturi deschise la bănci şi alte unităţi financiare. La Allianz Ţiriac Asigurări SA deţine două fonduri de investiţii, deschise în 2002, respective 2003, cu o valoare de 6.135,51 euro, respectiv 6.422,87 euro. La Cec Bank are un cont în lei, deschis în 2015, cu o valoare de 333.265 lei, un alt cont în euro, deschis în acelaşi an, cu o valoare de 1.997 euro şi un cont în lei, deschis în 2015, cu suma de 6.068 lei.

Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, i-a recomandat premierului Florin Cîţu să renunţe la ideea de a petrece o noapte în Vama Veche şi îi sugerează să se reorienteze în această vară spre Ciocârlia sau Aliman, precizând că acestea sunt localităţi care „îşi permit pâine şi sare din bani publici”.

Primarul din Limanu este nemulţumit de alocarea dată de Consiliul Judeţean Constanţa comunei sale, în valoare de  25.000 de lei.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că va merge în Vama Veche, aşa cum a promis, la fel cum va merge în orice staţiune din România, pentru a susţine turismul din ţara noastră. 

„Consiliul Judeţean nu este permierul, în primul rând, în al doilea rând ar fi bine să ne uităm la gradul de colectare a taxelor şi aşa mai departe şi după aceea să discutăm. Dar, să condiţionezi vizita premierului de nişte bani de la buget, pare, aşa, foarte pesedistă chestia asta. Pe vremea pesediştilor se făcea să spui, îmi dai bani şi ai voie să vii aici”, a spus premierul, fiind întrebat ce părere are la B1 Tv. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite