Ce le-a interzis Orban parlamentarilor liberali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban le-a transmis, marţi, liberalilor, să nu mai semneze proiecte legislative alături de PSD, chiar dacă acestea nu ar fi controversate. Preşedintele PNL, Ludovic Orban le-a transmis, marţi, liberalilor, să nu mai semneze proiecte legislative alături de PSD, chiar dacă acestea nu ar fi controversate.

„În momentul în care un parlamentar vrea să iniţieze un proiect de lege, pentru îmbunătăţirea proiectului de lege să apeleze la susţinerea comisiei de specialitate în domeniul în care vrea să iniţieze acel proiect de lege, să informeze liderul de grup atât la Cameră, cât şi la Senat, în funcţie de calitatea pe care o are de deputat sau de senator, să furnizeze împreună cu comisia de specialitate o argumentaţie pentru susţinerea necesităţii acestui proiect de lege şi le-am mai solicitat colegilor mei să nu mai semneze alături de PSD proiecte legislative, ci, dacă au proiecte legislative bune, să le iniţieze în numele PNL“, a declarat Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL. 

Şeful PNL a subliniat că nu e vorba de nicio cenzură. „Noi nu cenzurăm în niciun fel iniţiativa legislativă, ci stabilim un mecanism de informare a liderului de grup, de solicitarea unui punct de vedere din partea comisiei de specialitate, de aducerea la cunoştinţa tuturor colegilor din Parlament, de la Camera Deputaţilor, de la Senat, a membrilor Biroului Executiv şi preşedinţilor de filiale de depunerea acelui proiect de lege şi de argumentaţia care stă în spatele acestui proiect de lege. Aceasta e procedura“, a mai spus Orban. 

Potrivit unor surse participante la şedinţa PNL, Orban a fost întrebat de vicepreşedintele PNL, Florin Roman, ce se întâmplă dacă unii PSD-işti ar veni cu o iniţiativă bună, nu controversată. I s-a răspuns că nici acelea nu trebuie susţinute. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite