Buşoi: PSD pare decis să exploateze electoral mesaje euro-sceptice. Ei au nevoie de fondurile UE, dar nu vor să fie traşi la răspundere pentru inepţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a afirmat, miercuri, faptul că PSD a început să răspândească „mesaje euro-sceptice“, cu toate că acest partid vrea fondurile europene, dar nu vrea să fie tras şi la răspundere.

„Astăzi a avut loc dezbaterea din plenul Parlamentului European despre România. Din păcate, guvernul PSD nu a înţeles nimic şi nici nu este dispus să înţeleagă, pentru că PSD pare decis să exploateze electoral mesaje euro-sceptice. Liderii PSD sunt nişte euro-sceptici de conjunctură, fiind mai degrabă eurocinici. Ei au nevoie de fondurile şi de susţinerea UE, dar nu vor să fie traşi la răspundere pentru inepţiile pe care le comit la guvernare.Este însă foarte important ca această dezbatere să îi ţină pe români aproape de Uniune Europeană, chiar dacă greşelile guvernului par să ne îndepărteze de construcţia europeană. Trebuie, prin urmare, să se analizeze cu atenţie şi să se facă distincţia între un guvern rău şi un popor bun“, a scris pe pagina sa de facebook cristian Buşoi. 

Eurodeputatul liberal a subliniat că Guvernul Dăncilă a făcut greşeli, dar nu trebuie să se ajungă la sancţiuni ca în cazurile Ungariei şi Poloniei. 

„Sunt greşeli mari, pentru care guvernul trebuie să dea explicaţii, iar dintre toate aceste greşeli, cea mai gravă eroare a guvernului PSD este că a gazat şi a bătut protestatari paşnici, un lucru care nu poate fi iertat. Cu toate acestea, România nu este Ungaria, sau Polonia şi nici nu trebuie ajutată să devină Ungaria. Nu cred că se justifică în niciun fel discuţii legate de articolul 7, deşi unii dintre politicienii de la guvernare par interesaţi să încingă la maximum schimbul de replici cu Uniunea Europeană, pentru că aşa mai distrag atenţia de la propriile greşeli“, a mai susţinut Buşoi. 

De asemenea, Buşoi a făcut unele precizări despre încercarea României de a adera la Schengen.„România trebuie să fie în spaţiul Schengen. România a îndeplinit toate condiţiile tehnice şi faptul că ţara noastră nu este membru Schengen dintr-o indecizie politică este un subiect care alimentează curentul critic faţă de Uniunea Europeană şi, din păcate, este un subiect care a rămas nelămurit. Aceasta este o realitate politică de care profită mai ales eurocinicii, adică euroscepticii din interes, cei care critică Uniunea Europeană, pentru a distrage atenţia de la propria responsabilitate“, a completat liberalul.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite