Buşoi: Sunt în dezacord cu propunerea ca PNL să sprijine un independent la Capitală. Înţeleg decizia lui Pieptea de a nu prelua interimatul la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat, vineri, că nu este de acord cu ideea ca PNL să spijine un candidat independent la Primăria Capitalei, arătând că opinia sa este împărtăşită de mulţi liberali şi după 15 octombrie se va face un sondaj hotărâtor pentru desemnarea candidatului

„Eu, personal, sunt în dezacord cu această abordare. Eu cred cu sinceritate că în interiorul PNL, fie că vorbim de cei cinci liberali care şi-au asumat candidatura, fie că vor fi explorate orice altă opţiune, dar în interiorul noului PNL există suficienţi oameni cu experienţă, cu viziune cu un profil de transparenţă şi verticalitate care pot să-şi asume o candidatură la Primăria Capitalei“, a spus Buşoi, care s-a înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Capitalei, întrebat în legătură cu afirmaţia liderului deputaţilor liberali Eugen Nicolăescu privind sprijinirea unui candidat independent la Primăria Capitalei.

Cristian Buşoi, unul dintre liberalii care şi-au depus candidatura internă pentru Bucureşti, a spus că după 15 octombrie PNL va face o cercetare sociologică pentru a testa notorietatea unor candidaţi, inslusiv a celor cinci liberali înscrişi în cursa internă.

"Nu avem încă pornită o cercetare de acest fel, a existat, în opinia mea, o mică analiză sociologică cu câţiva sociologi de la Universitatea din Bucureşti în care nu s-au testat niciun nume, nici din interiorul şi din afara PNL, s-au pus doar întrebări legate de profil. Profilul este al unui candidat implicat, care a avut realizări în activitatea sa politică sau profesională şi care are intergritate şi sinceritate. După data de 15 octombrie se va face acel sondaj hotărâtor pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, care, pe lângă întrebările de profil, va testa notorietatea unor persoane vizate a fi candidaţi şi, în primul rând cei 5 înscrişi în cursă", a arătat Buşoi.

Liderul PNL a mai spus că "nimic nu poate exclude un independent", dar în acest moment partidul are suficiente resurse interne pentru a aspira la Primăria Capitalei.

În cursa internă a PNL pentru desemnarea candidatului partidului la primăria Capitalei s-au înscris Cristian Buşoi, Ludovic Orban, Costică Canacheu şi Petre Roman.

PNL ar putea să-l susţină pe Darabonţ primar interimar

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat, vineri, că înţelege decizia viceprimarului liberal Cornel Pieptea de a refuza să preia un interimat la Primăria Capitalei, arătând că PNL va decide după ziua de luni pe cine va sprijini, variante fiind fie viceprimarul PSD,fie un consilier liberal

"Înţeleg de ce nu doreşte în acest moment să îşi asume o situaţie care este în plină desfăşrare, în ceea ce priveşte dezvăluirile care se fac în legătură cu putregaiul din ultimii ani, nu este uşor să conduci cu o echipă managerială construită de Sorin Oprescu, aflat într-o situaţie foarte delicată în arestul organelor de anchetă. Nu a luat PNL o decizie în ceea ce priveşte interimatul. Nu avem în practică această situaţie este foarte probabil să se întâmple după ziua de luni, structurile de conducere ale PNL Bucureşti, cu consultarea copreşedinţilor, (...)se vor reuni şi se va lua o decizie", a spus Buşoi.

El a adăugat că variantele pentru interimat sunt cele apărute în presă -fie viceprimarul Dan Darabont (PSD), fie un consilier din grupul liberal de consilieri. Buşoi a mai spus că în PNL a existat doar o discuţie exploratorie, dar nu s-a luat o decizie, existând timp suficient.

"A existat o singură discuţie exploratorie. Am convenit să folosim zilele acestea până luni să reflectăm la oportunităţile şi opţiunile pe care le avem şi când se va lua o decizie, copreşedinţii vor anunţa, oricum mai devreme de luni nu se va putea pune în practică o decizie de interimat", a mai spus Buşoi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite