Borbely susţine că UDMR nu va încheia alianţe preelectorale: Alegerile generale vor fi foarte dificile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 László Borbély
László Borbély

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirmă că alegerile generale vor fi "foarte dificile", precizând că formaţiunea nu va încheia niciun fel de alianţă preelectorală.

"În ceea ce priveşte atitudinea UDMR - că am văzut că apar în presă tot felul de speculaţii sau încercări de a ne atrage atenţia într-o parte sau alta - vreau să vă spun foarte clar: UDMR, în momentul de faţă, nu va încheia niciun fel de alianţă preelectorală, cu nimeni", a spus el, potrivit Mediafax.

Borbely a afirmat că toată lumea ar trebui să înţeleagă că UDMR, nefiind un partid politic, ci o organizaţie a unei minorităţi naţionale, are un dialog inclusiv cu reprezentanţii actualei puteri.

"Dar aceasta nu înseamnă că noi încheiem vreo alianţă preelectorală. Suntem într-o familie politică, ştiţi foarte bine, de dreapta - şi nu de azi, de ieri, ci din 1993, numai PNŢCD şi noi am fost în această familie politică europeană de la începutul anilor '90. Şi nu ne-am schimbat nici blana, nici năravul. Deci am rămas acolo unde suntem şi acum. Organizăm, spre exemplu, cu PDL congresul PPE din octombrie de la Bucureşti, nu există niciun fel de semn de întrebare", a spus el.
Borbely a apreciat că alegerile generale vor fi "foarte dificile" şi este necesar ca Uniunea "să aibă în spate" alegătorii.

"Deci noi, în momentul de faţă, ne pregătim de alegeri, vor fi alegeri foarte dificile şi noi trebuie, aşa cum am demonstrat la alegerile din vară (locale - n.r.) să-i avem pe alegătorii noştri în spatele nostru, cu noi, ca să ne voteze", a spus el.

Vicepreşedintele politic al UDMR, care este deputat ales în colegiul Târgu Mureş, a precizat că intenţionează să candideze din nou.

"Am decis să candidez în Colegiul V din judeţul Mureş, acel colegiu mare începând de la Fântânele-Sângeorgiu de Pădure-Sovata-Valea Nirajului-Ernei. Deci, această zonă din jurul Târgu Mureşului, până la Sovata. A fost o decizie discutată cu colegul meu Kerekes Karoly, care a fost până acum reprezentantul acestui colegiu. E o înţelegere între noi, dar evident este încă o problemă deschisă, pentru că în cadrul UDMR acum se depun candidaturile. Eu vorbesc de intenţia mea şi pot să spun, cred că şi în numele domnului Kerekes, probabil va candida în colegiul din Târgu Mureş, acel colegiu în care am candidat în 2008", a spus Borbely.

El a afirmat că dosarele de candidatură trebuie depuse până în 10 septembrie şi că probabil în 28 septembrie se va lua o decizie legată de candidaturi, de către 170-180 de delegaţi din judeţ.

El a adăugat că nu vizează un alt colegiu din cauza sondajelor şi s-a declarat încrezător în faptul că el şi Kerekes vor obţine noi mandate.

"Sondajele, dacă sunt ale noastre, arată că nu este niciun fel de problemă nici cu încrederea în UDMR, care este mai mare decât înainte de alegerile locale, şi credeţi-mă că avem aceste sondaje. Nici în UDMR, nici în ce mă priveşte nu e vorba de lipsa de încredere, e vorba de faptul că şi în ultimii patru ani m-am deplasat în teritoriu şi am o relaţie foarte bună cu primarii din această zonă. Este o decizie a mea. Nu intru în detalii şi credeţi-mă că nu sunt genul de om care să se sperie", a conchis Borbely.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite