Băsescu: România are dreptul să se apere, chiar şi cu sprijin american, şi nimeni nu-i poate cere să fie „miel” bun de sacrificat la nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, fost preşedinte al României şi actual eurodeputat FOTO Arhivă personală / Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu, fost preşedinte al României şi actual eurodeputat FOTO Arhivă personală / Facebook Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că România trebuie să se apere de o o potenţială agresiune a Rusiei, inclusiv cu sprijin american, iar niciun alt stat nu poate să-i ceară să fie „miel bun de sacrificat la nevoie”.

„România are dreptul să se apere, chiar şi cu sprijin american, şi nimeni nu-i poate cere să fie „miel” bun de sacrificat la nevoie, iar Preşedintele Putin este ultimul care poate avea astfel de pretenţii şi nu este treaba lui cum se apăra România”, a scris pe pagina sa de Facebool Traian Băsescu. 

Fostul preşedinte a subliniat că este o dezinformare faptul că scutul de la Deveselu ar fi o ameninţare pentru Federaţia Rusă. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că liderul rus, Vladimir Putin, vrea să ajungă la gurile Dunării „mai devreme sau mai târziu”. „Abia acum li s-a văzut amploarea într-un poligon situat la 200 de kilometri de frontiera Ucrainei. Nu au fost tancurile la linia de frontieră. Au fost în poligoane, la distanţă destul de mare. A însemnat o concentrare mare de trupe, a fost cu toate categoriile de arme – şi armată terestră şi aeriană şi navală. Exerciţiile navale ruseşti mai continuă în Marea Neagră”, afirma în aprilie, fostul şef de stat, la România TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite