Băsescu, către parlamentari: Dacă îl puneţi pe Geoană preşedinte, am dreptul să mai candidez o dată şi va fi vai de voi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu i-a făcut pe cei din Parlament să râdă prin anunţul său. FOTO Arhivă Adevărul
Traian Băsescu i-a făcut pe cei din Parlament să râdă prin anunţul său. FOTO Arhivă Adevărul

Senatorul Traian Băsescu i-a avertizat pe aleşii din Parlament că dacă în urma concluziilor Comisiei care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009 va fi „pus” preşedinte Mircea Geoană, el va mai candida o dată pentru prima funcţie în stat.

„Să ştiţi că dacă îl puneţi pe Geoană preşedinte, am dreptul să mai candidez o dată şi va fi vai de voi“, a declarat Traian Băsescu, în Parlament, vizibil amuzat de situaţie. 

Mai mult acesta a fost ironic şi la adresa liderului interimar al PNL, Raluca Turcan. I-a cerut acesteia să „nu-i bage în seamă pe cei de la PSD“ care „o ameninţă” că dacă nu votează înfiinţarea comisiei, cel mai probabil nu-l vor susţine pe Eugen Nicolăescu pentru funcţia de viceguvernator al PNL. 

De asemenea, Băsescu a avut şi o propunere pentru funcţia de viceguvernator: Cătălin Predoiu, recent retras din cursa pentru şefia PNL.   

Citeşte şi: 

PSD înfiinţează azi Comisia de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Cine va fi preşedintele Comisiei

Plenul comun al celor două Camere va vota azi constituirea comisiei de anchetă a modului în care au fost organizate şi s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale din 2009. Parlamentul a modificat Regulamentului Senatului şi Camerei Deputaţilor, astfel încât persoanele chemate la audieri vor fi obligate să vină în faţa Comisiei, în caz contrar riscând o anchetă penală. Deputatul PSD Oana Florea ar putea conduce Comisie, potrivit unor surse politice.

Replici între Băsescu şi Tăriceanu. Tăriceanu: Aţi depăşit timpul! Băsescu: Da, dar spun lucruri mai interesante decât dumneavoastră

Traian Băsescu şi Călin Popescu-Tăriceanu au avut un schimb de replici în plenul reunit al Parlamentului, în timpul discursurilor care au urmat alocuţiunii preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker. Preşedintele Senatului l-a avertizat pe Băsescu că a depăşit timpul ce i-a fost alocat, iar acesta a replicat: „Da, dar spun lucruri mai interesante decât dumneavoastră“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite