Băsescu: Nu desemnarea lui Sevil Shhaideh este marea problemă, ci soţul domniei sale. Respingerea este obligatorie. Tu pricepi, Dragnea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Cristian Delcea
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Cristian Delcea

Fostul preşedinte Traian Băsescu arată că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să respingă propunerea de premier înaintată de PSD, având în vedere legăturile soţului lui Sevil Shhaideh cu Siria. Băsescu îi transmite lui Dragnea să facă o altă nominalizare preşedintelui Klaus Iohannis.

„Nu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh este marea problemă, ci soţul domniei sale. În locul Preşedintelui Iohannis, te-aş chema oficial şi urgent la Cotroceni şi ţi-aş solicita ferm o altă nominalizare care să îndepărteze orice risc şi suspiciune, garantându-ţi că recunosc dreptul alianţei PSD-ALDE-UDMR de a propune candidatul la funcţia de Prim-ministru“. Tu pricepi, Dragnea?, scrie Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook. 

Fostul preşedinte arată că toată responsabilitatea o va purta preşedintele pentru desemnarea premierului. „Iar, dacă Dragnea nu pricepe, responsabilitatea politică a Preşedintelui (şi nu a SRI) este maximă, iar respingerea propunerii este obligatorie. PS-Dacă Dragnea este sincer când susţine că vrea rapid instalarea guvernului, trebuie să colaboreze cu Preşedintele. Altfel, totul este o demagogie care vizează amânarea măsurilor propuse de PSD“, a mai spus Băsescu. 

„S-a lăsat influenţat de Traian Băsescu“

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus că prezenţa de joi a preşedintelui PMP, Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, a schimbat ceva în atitudinea lui Klaus Iohannis iar acesta a amânat desemnarea premierului. „Nu cred că Traian Băsescu în viaţa lui a făcut vreodată bine, dar rău poate face. Îmi pare rău că preşedintele României s-a lăsat influenţat de Traian Băsescu, dacă este corect raţionamentul meu. Sper că această amânare nu este un refuz. Este într-adevăr greu de explicat, au apărut tot felul de zvonuri în ultimele ore, dar aştept să mai treacă o zi, două, poate aflăm mai multe informaţii, poate reuşim să ne dăm seama exact ce stă în spatele acestei amânări. Recunosc că nu mă aşteptam“, a reacţionat Dragnea, după decizia lui Iohannis de a amâna nominalizarea premierului.

Traian Băsescu, a declarat că în discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis l-a atenţionat pe şeful statului cu privire la faptul că soţul premierului propus de PSD, Sevil Shhaideh, a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria. „Bineînţeles, inclusiv o atenţionare legată de faptul că este căsătorită cu un om care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii de la Damasc am exprimat. Asta e maxim ce pot să comentez. Am spus maxim ce pot să spun public“, a spus Traian Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite