Barroso susţine cã “aşteaptã cu nerãbdare sã coopereze cu premierul Ponta şi preşedintele Bãsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Manuel Barroso (dreapta) l-a felicitat pe Victor Ponta FOTO Arhivă
Jose Manuel Barroso (dreapta) l-a felicitat pe Victor Ponta FOTO Arhivă

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat vineri cã aşteaptã cu nerãbdare sã coopereze “cu prim-ministrul Victor Ponta şi preşedintele Traian Bãsescu pe parcursul urmãtorilor ani” pentru a promova reformele necesare.

Barroso a fãcut afirmaţia într-un mesaj de felicitare adresat lui Victor Ponta “pentru victoria sa şi a coaliţiei USL în alegeri”, apreciind cã “poporul român a fãcut o alegere clarã într-un mod democratic”.

“Preşedintele Barroso aşteaptã cu nerãbdare sã coopereze cu prim-ministrul Victor Ponta şi preşedintele Bãsescu, pe parcursul urmãtorilor ani plini de provocãri, pentru a promova reformele necesare, în interesul României şi al Europei”, se aratã în mesajul său, transmis de Biroul de presã al Guvernului şi citat de Agerpres

Totodatã, Barroso salutã angajamentul asumat de toţi actorii politici din România “în vederea consolidãrii statului de drept şi respectãrii principiului democratic de «checks and balances» (echilibrul puterilor şi controlul reciproc)”.

La începutul sãptãmânii, Jose Manuel Barroso a declarat cã nu vor exista dificultãţi în a colabora cu primul ministru Victor Ponta, dupã cum a informat Reuters.

“Au fost exprimate, de cãtre noi, preocupãri cu privire la unele decizii adoptate în România, dar cred cã prim-ministrul Ponta a rãspuns preocupãrilor noastre şi şi-a arãtat angajamentul de a corecta lucrurile care erau, din punctul nostru de vedere, inadecvate”, a afirmat acesta, într-o declaraţie pentru Reuters. 

Premierul Victor Ponta a declarat duminicã seara, dupã încheierea procesului de vot pentru alegerile legislative în care USL a ieşit învingãtoare, cã îşi doreşte ca România sã fie un membru activ şi respectat al familiei europene şi a punctat cã prioritãţile noului guvern sunt crearea de locuri de muncã, stabilitate fiscalã, servicii publice de calitate şi justiţie socialã.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite