Attila Korodi: „Declaraţiile ministrului de interne maghiar au fost greşit interpretate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de politică externă, deputatul UDMR Attila Korodi, a declarat pentru „Adevărul" că l-a contactat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti care a infirmat informaţiile potrivit cărora aderarea României la spaţiul Schengen va fi amânată pentru luna octombrie.

Attila Korodi a precizat că declaraţiile ministrului de interne maghiar au fost greşit interpretate, ambasadorul Ungariei precizând că ţara sa susţine politic aderarea României în luna martie.

„Am luat legătura cu ambasadorul Ungariei la Bucureşti şi cu ambasadorul României în Ungaria. Mi s-a spus că ministrul de interne maghiar nu a declarat aşa ceva, el a fost întrebat ce se poate întâmpla în condiţiile în care raportul Comisiei Europene din martie va fi unul negativ. În acest context, ministrul de interne a explicat că există posibilitatea amânării pentru luna octombrie. Politic, Ungaria susţine aderarea României la spaţiul Schengen în martie", a declarat Korodi.

Chiar în cazul unei întârzieri a aderării, preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor a spus că, în opinia sa, ministrul Teodor Baconschi nu are o problemă pe Schengen, întrucât decizia de amânare ţine de Mecansimul de Verificare şi Cooperare pe justiţie.
Attila Korodi a mai spus că nu cosnideră necesară convocarea Comisiei de politică externă, întrucât nu este cazul să „punem gaz pe foc".

Deputatul PDL Sever Voinescu, membru al comisiei, a declarat că nu comentează demisia lui Teodor Baconschi. Pe de altă parte, fără nicio legătură cu situaţia ministrului de externe, Voinescu a spus că dosarul Schengen trebuie discutat urgent atât în interiorul partidelor, cât şi la nivel guvernamental, întrucât este vorba despre o decizie politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite