Asistentul lui Hillary Clinton vine duminică la Bucureşti pentru a discuta despre „îngrijorările SUA“ legate de acţiunile Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Philp Gordon, asistentul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat Hillary Clinton, se va afla duminică la la Bucureşti pentru a se "întâlni cu oficiali guvernamentali pentru a discuta despre îngrijorările pe care Statele Unite le au referitor la recentele acţiuni ale guvernului, ce ameninţă mecanismul intern de control şi echilibru şi slăbesc instituţiile independente".

Gordon va discuta la Bucureşti şi cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri pentru a afla „cum poate munca lor să joace un rol în întărirea valorilor democratice şi a principiilor care unesc comunitatea transatlantică“, se arată pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

Oficialul american va veni în România după vizita pe care o va face împreună cu Clinton în Turcia, unde se va discuta situaţia din Siria.

Hillary Clinton a sosit la Istanbul unde va discuta pe tema crizei siriene

Hillary Clinton a sosit în noaptea de vineri spre sâmbătă în Turcia, unde va purta mai multe discuţii cu privire la conflictul din Siria, relateazã AFP.

Secretarul de Stat se va întâlni la Istanbul cu preşedintele Abdullah Gul şi cu premierul Recep Tayyip Erdogan, cu care va discuta pe teme precum susţinerea opoziţiei siriene, ajutorul umanitar pentru poporul sirian sau scenarii de tranziţie politică.

Un al doilea punct strategic al Statelor Unite este de a aduce un ajutor Turciei pentru ca aceastã ţară să continue să găzduiască refugiaţii sirieni.
 
Un plan de tranziţie, fondat pe "convingerea fermă" cã zilele regimului Assad sunt numãrate, va fi dezbãtut în cadrul acestei reuniuni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite