„Asasinarea“ lui Dragnea, episodul 2: Am fost filat. Într-un restaurant, unul mi-a făcut semn cu mâna la gât. Categoric nu este Soros. Nu-mi permit o firmă de pază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngrijorările lui Liviu Dragnea nu se mai reduc doar la guvernare
Îngrijorările lui Liviu Dragnea nu se mai reduc doar la guvernare

Liderul PSD Liviu Dragnea a făcut noi dezvăluiri la Antena 3 despre ameninţările cu moartea pe care le-a primit în aprilie 2017. Dragnea susţine că a fost urmărit, fotografiat, şicanat în trafic şi ameninţat într-un restaurant. „Nu am cu ce să plătesc o firmă de securitate privată“, a spus Dragnea. Liderul PSD a susţinut că nu a avut niciodată pază de la SPP, deşi, când era ministru în Guvernul Ponta, a avut maşină, şofer şi ofiţer de protecţie.

Liviu Dragnea:

  • De fiecare data când ieşeam în spaţiul public eram privit cu o anumită insisnteţă, oarecum profesională, că sunt filat, aveam o maşină, începusem să mă uit în spate şi eu şi şoferul meu. Cu timpul am început să observ indivizi. În prima parte a lunii aprilie, au devenit din ce în ce mai ostentativi, când mă uitam la ei făceau gesturi care semnifică moartea. În câteva situaţii i-am atras atenţia şi Irinei, prietena mea, şi a observant şi ea că era fotografiată. Era clar că se făcea o presiune mare asupra mea.
  • Într-o seara, în aprilie, lucrurile au mers mai departe. Eram într-un spaţiu public, erau patru indivizi, erau îmbrăcaţi în haine închise la culoare. Eram într-un restaurant, destul de zgomotos, dar s-au oprit la câţiva metri de mine, unul a făcut un semn de genul ăsta, cu degetul la gât, şi au răspuns la telefon, au închis telefonul s-au întors şi au dispărut de acolo.
  •  La câteva seri, eram eu la volan, eram pe o străduţă în zona 13 Septembrie, am oprit, au încercat să mă blocheze. Au fost două întâmplări care mie mi-au confirmat că încep să aibă intenţii serioase şi m-am gândit mult dacă să vorbesc cu instituţii ale statului. M-am gândit atunci că pot să mă adresez unor oameni care puteau să nu fie străini. Acum au început ameninţări asupra copiilor mei, asupra familiei. În emisiunea de aseară am fost întrebat, nu am zis eu, dar nu cerd că a fost implicat George Soros în aceste întâmplări.
  • Un prieten care nu e român, cu care am vorbit la o săptămână de aceste incidente. Mi-a zis că într-adevăr au fost nişte străini. Nu vreau să îl implic, un om destul de bine informat. Maşinile respective nu aveau numere de înmatriculare. După Irina e o maşină care a mers chiar până la ţară, acum două săptămâni. Eu nu am făcut aceste afirmaţii ca să cer opiniei publice să mă creadă. Ce puteam să spun mai mult decât atât? Irina i-a văzut, dar ce puteam să fac? Să mergem noi doi să spunem ce? Nu era o petrecere privată. Nu ştiu dacă voiau să meargă doar pe intimidare sau chiar aveau gânduri serioase, dar chiar s-a întâmplat. Nivelul de violenţă fizică la care s-a ajuns poate degenera foarte rău şi se poate întoarce chiar împotriva celor care incite la aşa ceva.
  • Auzisem la un moment dat că se deschisese un dosar. Că s-a deschis un dosar, cred că ar trebui să răspundă vreo instituţie. Am auzit informaţia, cred că spre sfârşitul anului, Că ar fi fost un dosar, dar s-a clasat.
  • Nu am reclamat pentru că nu am avut încredere. Eu i-am făcut o plânegere domnului Mircea Marian la Parchet. Nici până astăzi nu am primit nimic. Şi am făcut-o în februarie. De ce să mai fac acolo plângeri? Înseamnă că fac plângeri degeaba.
  • Categoric nu este George Soros. Oamenii pot să interpreteze cum vor, eu am trecut prin aceste situaţii, nu oamenii. Nu mai pot să spun fără dovadă, am doar bănuieli, mi-a spus acel prieten. Nu am avut niciodată paza SPP. Nu am cu ce să plătesc o firmă de securitate private. Nu îmi angajez nicio pază.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi seara, la Antena 3, că în aprilie 2017 a fost în mijlocul unei tentive de asasinat, spunând că au fost patru străini care au stat trei săptămâni la Bucureşti, plătiţi de ”un om foarte celebru din lume”.Cât  despre mitingul diasporei, Dragnea e de părere că a fost o tentativă de lovitură de stat eşuată. Unde se afla el în timpul mitingului? La mare, la Neptun.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite