„Arată că nu chiuleşti“, provocarea lansată de Siegfried Mureşan colegilor din Parlamentul European: Publicaţi agenda şi rata de prezenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PPE
Europarlamentarul PPE

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtătorul de cuvânt al PPE, a lansat o provocare pentru politicienii români care reprezintă România în Europa, care constă în publicarea agendei săptămânale şi a ratei de prezenţă pentru o mai mare transparenţă.

„De la politicienii din ţară ne aşteptăm la orice. Dar când reprezinţi ţara în străinătate, ca membru al Parlamentului European sau comisar european, măcar atunci trebuie să fii mai responsabil. Orice acţiune a ta are impact asupra ţării din care provii, asupra poporului pe care îl reprezinţi. De aceea, fac un apel la transparenţă către toţi politicienii români, dar, în primul rând, către cei care ne reprezintă în structurile UE, să publice, aşa cum fac eu, agenda săptămânală şi rata de prezenţă la şedinţele plenare ale Parlamentului European, respectiv, la şedinţele Comisiei Europene“, sună apelul lui Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul şi-a publicat rata de prezenţă de la şedinţele de plen. „Iată rata mea de prezenţă la şedinţele cu voturi din plenul Parlamentului European din septembrie 2014, până în noiembrie 2015: 97,81%“, a mai arătat Mureşan.

Provocarea lui Siegfrie Mureşan vine după ce aproape jumătate din echipa comisarului european pentru Politici Regionale Corina Creţu a demisionat în timpul primului an de mandat, din cauza obiceiurilor sale total neprofesioniste, relatează site-ul politico.eu. Cei plecaţi din echipa comisarului care reprezintă România la Bruxelles s-au arătat nemulţumiţi de faptul că ea amestecă viaţa personală cu munca.

Politico a discutat cu 11 dintre actualii şi foştii angajaţi ai biroului Corinei Creţu, majoritatea preferând să-şi păstreze anonimatul. Ei au descris „dezordinea“ din echipa Corinei Creţu, din care au plecat, pe rând, şeful de cabinet, adjunctul acestuia, şeful de comunicare, dar şi alti membri. Mai exact, 8 din 19 persoane din biroul comisarului european pentru Politici Regionale şi-au dat demisia în doar un an, din cauza programului de muncă prea lejer pe care îl avea Corina Creţu, dar şi din cauza tendinţelor sale de a nu fi matinală şi de a combina călătoriile oficiale cu cele de vacanţă.

În plus, Corina Creţu, în vârstă de 48 de ani, le cerea angajaţilor din biroul său să îi rezolve diverse treburi casnice, cum ar fi să-i ducă rufele la spălat sau să-i cumpere alimente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite