Apel către parlamentarii PSD şi ALDE: nu mai cauţionaţi actuala putere devenită ilegitimă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că actuala putere nu înţelege că se află într-un punct mort. Premierul Grindeanu a scris pe Facebook: „Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante”. Doar că nu spune cine pe cine manipulează. România este într-o situaţie critică. Căreia nu i se întrevede sfârşitul.

Se pare că PSD nu înţelege nimic din ce se întâmplă, că, din prostie sau inconştientă, victoria electorală se transformă într-o imensă înfrângere în planul încrederii şi popularităţii.

Partenerii României din UE ne pun la zid. Europa civilizată nu poate accepta un comportament guvernamental de tâlhar la drumul mare, care să dea acte normative în crucea nopţii prin care să salveze corupţii şi hoţii.

Şase ţări partenere, printre care SUA, Franţa, si Germania, îşi exprimă „îngrijorarea profundă” în legatură cu ordonanţa adoptată noaptea. A subminat progresele privind statul de drept si lupta anticorupţie din ultimii zece ani, riscă sa afecteze parteneriatele României

Mai mult, economia şi relaţiile comerciale ale României ar avea enorm de suferit, în cazul în care UE va trece la sancţiuni economice, politice şi financiare. Banii nerambursabili care vin de la UE ar putea fi blocaţi până la restabilirea legalităţii şi normalităţii în România.

Discuţia este acum cum salvăm ce se mai poate salva

Dacă PSD şi ALDE nu înţeleg să abroge OUG în discuţie şi să schimbe imediat guvernul, ne îndreptăm spre o criză fără precedent.

Trebuie să fie cineva nebun să creadă că populaţia va renunţa la demonstraţii şi proteste fără a obţine ceea ce doreşte: retragerea OUG-ului cu pricina.

Deja protestul de miercuri seara din Bucureşti s-a terminat cu violenţe şi cu răniţi, şi în rândul poliţiştilor şi în rândul celor care au încercat să deturneze manifestaţia paşnică.

Dacă actuala coaliţie guvernamentală nu înţelege momentul dramatic în care ne aflăm, vreau să cred că parlamentarii săi nu sunt autişti cu toţii, nu trăiesc pe altă planetă.

Un prim exemplu l-a dat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, care şi-a dat demisia din Guvern spunând că nu poate accepta impostura sau minciuna.

„Nu vreau să ii spun peste ani copilului meu ca tata a fost un laş si a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte. Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”

Sper că nu este singura minte lucidă din actuala putere. Este suficient ca o parte însemnată a parlementarilor conştienţi ai actualei puteri să ceară imperativ conducerii PSD şi ALDE să abroge OUG-ul care a nemulţumit populaţia şi să schimbe actualul guvern, condiţionând susţinerea viitoare de aceste acte.

Nu prea au de pierdut. Rămân oricum parlamentari, în poziţia de independenţi.

Dacă nici acest gest nu are efect asupra tandemului Dragnea-Tăriceanu, există şi posibilitatea unei noi majorităţi parlamentare, care să aducă România în zona normalităţii politice şi sociale, după modelul ţărilor în care statul de drept nu este pus în discuţie.

În caz contrar, evoluţia protestelor şi manifestaţiilor devine necontrolabilă. Nu putem şti unde se va opri.

Răspunderea şi responsabilitatea parlamentarilor români este imensă. Ei sunt reprezentanţii poporului, iar în cazuri de cumpănă tot la ei este soluţia problemelor. Să nu înţelegi şi să nu accepţi această responsabilitate înseamnă să nu fii demn de demnitatea căpătată de la popor.

Vom vedea în zilele următoare ce înţeleg parlamentarii din misiunea pe care au primit-o de la popor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite