Antonescu, despre Băsescu: Este din ce în ce mai plin de tupeu, mai fără perdea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Traian Băsescu
Crin Antonescu şi Traian Băsescu

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat, marți seară, că Guvernul USL a avut unele "ezitări" în fața unui Traian Băsescu "din ce în ce mai plin de tupeu, din ce în ce mai fără perdea".

"Vedem foarte limpede cum eforturile de propagandă, de comunicare şi de acţiune subterană, ilegală, ilegitimă ale lui Traian Băsescu, de intimidare a instituţiilor din stat, a Curţii Constituţionale încep să fie din ce în ce mai curajoase, din ce în ce mai pline de tupeu. Şi aş putea spune că ultimele zile ne-au oferit tuturor, din păcate, imaginea unui Traian Băsescu din ce în ce mai plin de tupeu, din ce în ce mai fără perdea, dând ordine Parchetului General din România, ameninţând oameni, instituţii din Guvernul României, din administraţia României, prescriind Curţii Constituţionale ce trebuie să facă, inclusiv răstălmăciri ale unor decizii pe care această Curte le-a luat", a declarat Antonescu, la Antena 3.

În acest context, a precizat el, Guvernul a dat senzația "unei anumite timidități". "Noi suntem într-o situaţie care trebuie rezolvată instituţional, însă pentru asta este nevoie de câteva lucruri. Unu, este nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate - şi aici mă refer în primul rând la Guvern, care a dat senzaţia - trebuie să o spun - unei anumite timidităţi sau anumitor ezitări. Guvernul are două lucruri în această privinţă de făcut. Unu, să facă exact ceea ce i-a cerut Curtea Constituţională în decizia sa din 2 august, prima decizie. Pe de altă parte, Guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru ca propriile sale instituţii să nu se lase intimidate. Asta cred că trebuie să facă Guvernul", a punctat Antonescu.

El a menționat ulterior că a vorbit "delicat" despre Guvern. "I-am spus delicat, da. Timiditate, ezitare, confuzie", a apreciat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite