Crin Antonescu, despre proiectul Roşia Montană: „Nu pot să substitui printr-un vot politic un aviz tehnic, aşa cum ne recomandă Rovana Plumb“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, în studioul Adevărul Live FOTO David Muntean

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a discutat joi, la Adevărul Live, despre motivele pentru care a declarat că va vota împotriva proiectului Roşia Montană.

„Nu pot să substitui printr-un vot politic un aviz tehnic, aşa cum ne recomandă Rovana Plumb. M-am bazat în principal pe trei lucruri. Primul, este un  proiect de anvergură naţională, Roşia Montană, nu poate fi susţinut în condiţiile unei profunde scindări în societatea românească.Şi din discuţiile din presă, şi din mediul virtual, avem o mare scindare“, a afirmat Antonescu, la Adevărul Live.

Preşedintele Senatului a mai explicat şi faptul că proiectul are fisuri care trebuie clarificate. „Există o mare cantitate de suspiciune. Imediat după această declaraţie au apărut teme de care nu se discuta, că avem despăgubiri financiare. Trei, proiectul avea fisuri sau puncte neclare pe care nu le poate substitui o voinţă politică şi un vot pur şi simplu“, a mai adăugat liderul liberal.

Premierul Victor Ponta a repetat în mai multe rânduri că dacă proiectul Roşia Montană eşuează, statul român, cel mai probabil va trebui să plătească despăgubiri. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat miercuri, la Parlament, că nu are nicio legătură cu firma canadiană „Gabriel Resources“ şi că el nu cunoaşte fondul despăgurilor invocate de premierul Victor Ponta.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că demersurile de aprobare a acordului de mediu privind proiectul Roşia Montană vor continua în funcţie de votul din Parlament.

„Votul din Parlament este o decizie politică în funcţie de care Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) continuă sau nu procedura privind emiterea acordului de mediu aferent proiectului de la Roşia Montană, spune ministrul. Dacă Parlamentul susţine prin votul său adoptarea acestei legi, atunci MMSC va continua procedura privind aprobarea acordului de mediu. Dacă Parlamentul nu susţine acest proiect, atunci va urma blocarea politică a acestui proiect“, a afirmat Rovana Plumb, pentru Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite