ANP: Aproape 1.400 de deţinuţi au votat, dintre cele 1.766 de persoane încarcerate cu drept de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adrian Boioglu
FOTO Adrian Boioglu

Aproape 1.400 de deţinuţi au votat, duminică, până la ora 14.30 din totalul celor 1.766 de persoane încarcerate, cu drept de vot, a declarat, pentru News.ro, putătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Cârlan.

Pentru scrutinul de duminică şi-au exprimat intenţia de a vota 1.397 de persoane private de libertate, din totalul celor 1.766 cu drept de vot. 

Pentru aceştia au fost solicitate urne speciale, iar la ora 14.20 votul era încheiat.  Potrivit purtătorului de cuvânt al ANP, în prezent în penitenciare sunt 28.080 de persoane încarcerate. 

Până la 12.30, votaseră şi 111 dintre persoanele cu drept de vot aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv ale unităţilor de poliţie, care au depus cerere de a vota prin intermediul urnei speciale.

"Inspectoratul General al Poliţiei Române asigură măsurile necesare pentru a permite persoanelor aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv ale unităţilor de poliţie să-şi exercite dreptul de vot. Dintre cele 138 de persoane din aceste centre care au depus cerere pentru a vota prin intermediul urnei speciale au votat până la aeastă oră (12.30, n.r.) 111. Menţionez că 10 dintre persoanele care au depus cerere nu au aveau de fapt voie să-şi exercite dreptul de vot”, a mai spus Monica Dajbog.

Potrivit legii, la alegerile lcoale din 2016 au drept de vot şi persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale şi care au domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială, iar în cazul municipiului Bucureşti, în sectorul pe raza căruia se află penitenciarul sau locul de deţinere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite