Adrian Năstase: „PSD e în hibernare, probabil pentru că aşteaptă să câştige alegerile în 2024 ca o pleaşcă”. Ce spune despre „plângerile la Înalta Poartă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase FOTO Facebook
Adrian Năstase FOTO Facebook

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase consideră că PSD este "în hibernare" în această perioadă şi crede că partidul nici nu va fi afectat de încercările ca parlamentari ai săi să fie racolaţi pentru a trece la alte grupuri politice. El critică dur partidul pe care l-a condus, susţinând că aşteaptă să câştige viitoarea rundă de alegeri "ca o pleaşcă" şi că "nu transmiţi mesaje nici atunci când preiei modelul plângerilor la Înalta Poartă".

"Astăzi a avut loc Congresul PMP-ului. Probabil că PMP-ul va încerca să creeze un grup parlamentar, neintrând în Parlament, dar totuşi va încerca cu nişte oameni...(...)  Nu pot să povestesc mai mult pentru că nu e proiectul meu, dar eu, dacă aş fi în zona celor de la putere, aş sprijini crearea acestor grupuri, pentru că în mod evident nu există un liant suficient de puternic, spre exemplu la AUR, şi vor fi astfel de eforturi, aşa cum vor fi eforturi de a prelua, poate, câţiva oameni de la PSD şi PSD-ul, fiind în hibernare, nici nu o să-l doară în momentul în care o să piardă câţiva parlamentari”, a afirmat Adrian Năstase, duminică seară, la Antena 3.

În acest context, fostul premier a criticat modul în care PSD înţelege să facă opoziţie.

"PSD-ul (e în hibernare - n.r.), eu aşa constat. Probabil pentru că aşteaptă să câştige alegerile în 2024 ca o pleaşcă. Guvernul pierde voturi prin greşelile pe care le realizează. Atunci oamenii vor spune haideţi voi la guvernare, că totuşi a fost mai bine. Ceea ce nu înţeleg foştii mei colegi de la partid este că, practic, aşa cum a apărut mişcarea AUR pe zona de dreapta poate să apară şi pe zona de centru-stânga. Şi eu cred că lucrurile acestea sunt posibile până în 2024, aşa încât o aşteptare din asta inactivă, cu meditaţii, cu lamentaţii metafizice, cu formule de genul întrebărilor retorice – cum e posibil să? - un partid care nu acţionează, care nu înţelege că în Parlament este în momentul de faţă prizonier şi că practic zbaterea asta este absolut inutilă, cum s-a văzut, de altfel, la buget, nu reuşeşti să transmiţi mesaje şi, în orice caz, nu transmiţi mesaje nici atunci când preiei modelul plângerilor la Înalta Poartă. Nu ăsta a fost modelul PSD-ului”, a adăugat fostul premier Năstase.  

În opinia sa, PSD "şi-a pierdut această componentă de dimensiune naţională, mai ales după ce au fost excluşi Pleşoianu, sau Şerban Nicolae”, în "încercarea de a fi pe placul celor de la Bruxelles, distrugând, conform unui model care este absolut stupid al stângii europene, dimensiunea naţională”. 

Fostul premier a criticat şi faptul că PSD nu are planuri pe termen lung, catalogând drept o greşeală "pe care a făcut-o şi data trecută” faptul că nu a găsit "profilul necesar” şi un candidat care să poată să obţină peste 50% pentru viitoarele alegeri prezidenţiale. 

"Dacă nu te ocupi de viitorul candidat nu ai nicio şansă, în mod evident, nici la formarea guvernului, pentru că noul preşedinte va decide viitorul guvern. Este o problemă foarte serioasă şi nu văd nicio mişcare din partea PSD-ului”, a mai afirmat Năstase. 

El a catalogat drept posibilă o candidatură a lui Mircea Geoană, cu susţinerea PSD, pentru funcţia de preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite