Curăţenie la PNL după alegeri. Buşoi a demisionat din fruntea filialei Bucureşti împreună cu toţi liderii de sector. Orban va propune noi preşedinţi peste 14 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, alături de Rareş Bogda, persoană vehiculată pentru preluarea şefiei PNL Bucureşti. FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban, alături de Rareş Bogda, persoană vehiculată pentru preluarea şefiei PNL Bucureşti. FOTO Inquam Photos

Conducerea PNL se reuneşte luni pentru o şedinţă în care se va face şi analiza rezultatelor la ultimele alegeri, adică la europarlamentare. Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, anunţă retragerea echipei de la conducerea filialei, acesta fiind „cel mai înţelept“. În opinia sa, şi conducerea centrală e responsabilă pentru acest scor şi acuză USR că nu a fost mereu un aliat corect, ci un competitor interesat ca PNL să scadă.

UPDATE Rareş Bogdan e decis să preia filiala PNL Bucureşti, după demisia lui Cristian Buşoi, cu condiţia să vină cu propriul secretar general, iar cei şase preşedinţi ai filialelor liberale de sector să fie numiţi tot de el. Potrivit unor surse liberale, Rareş Bogdan l-ar vrea în funcţia de secretar general pe deputatul Florin Roman, unul dintre cei mai vehemenţi critici la adresa PSD 

UPDATE Ludovic Orban a cerut mandat ca în două săptămâni să vină el cu propuneri pentru organizaţia Bucureşti şi pentru Sectoare, plus un plan de reconstrucţie, în condiţiile în care Alianţa USR-PLUS a câştigat la mare distanţă alegerile în Capitală, susţin surse politice pentru Adevărul. 

UPDATE Anca Boagiu a fost demisă de la şefia PNL Sector 2. 

UPDATE Cristian Buşoi a confirmat pe Facebook că îşi dă demisia. „Ca preşedinte al PNL Bucureşti, eu şi întreaga echipă de conducerea a PNL Bucureşti ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la Bucureşti. Îmi asum răspunderea şi pentru că sunt de 23 de ani în PNL şi am făcut mereu ceea ce a fost cel mai bine pentru PNL”, a scris Buşoi pe Facebook.

Cu toate astea, Buşoi dă vina şi pe Ludovic Orban pentru rezultate, afirmând că „şi conducerea naţională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la Bucureşti. Organizarea şi politica locală sunt o parte componenta importantă într-o campanie electorală, dar la Bucureşti şi în marile oraşe cel mai mult influenţează votul politic, imaginea naţională a partidului şi a liderilor săi”.

UPDATE Surse din conducerea PNL au precizat pentru Adevărul că cinci din cei şase lideri ai PNL de la sectoare şi-au înaintat demisiile, precum şi preşedintele PNL Bucureşti. Doar Anca Boagiu nu a vrut să facă un pas în spate. 

***

Liberalii din jurul lui Ludovic Orban vor începerea analizei la europarlamentare pe regiuni şi judeţe. Potrivit unor surse politice, discuţia va fi făcută atât la nivel general, dar şi în şedinţe restrânse ţinute pe regiuni. 

Una din filialele problematice esre PNL Bucureşti, în condiţiile în care iar a luat un rezultat cu mult sub media partidului, fiind pe al treilea loc din coadă, după organizaţiile din judeţele cu populaţie predominant maghiară, adică Harghita şi Covasna. 

Surse din conducerea PNL susţin că lui Cristian Buşoi i se va cere demisia, însă nu se ştie dacă acesta va accepta să facă un pas în spate. Duminică seară Buşoi preciza pentru „Adevărul“ că nu vrea să discute situaţia PNL Bucureşti.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite