66 de primari, 22 consilieri judeţeni, conducerea CJ şi 683 de aleşi locali din judeţul Dâmboviţa îl susţin pe Ţuţuianu şi îi cer socoteală lui Dragnea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grea lovitură pentru Dragnea! Toată organizaţia PSD a unui important judeţ, Dâmboviţa, cu rezultate foarte bune în alegeri, îl acuză pe Dragnea de declinul în care se află partidul şi îl susţine pe Adrian Ţuţuianu şi scrisoarea semnată de acesta. Cum Ţuţuianu a cerut în mod deschis şi clar plecarea lui Dragnea, este limpede că toată organizaţia PSD Dâmboviţa cere acelaşi lucru: plecarea lui Dragnea.

Nu-mi amintesc o altă situaţie în care o întreagă organizaţie judeţeană să ceară liderului partidului să plece. Aici nu mai discutăm de intrigi de culise, ci de cererea, pe faţă, a uneia dintre cele mai puternice organizaţii a PSD, cerere adresată liderului PSD şi prin care îi cere să plece de la conducerea partidului.

Iată ce spune scisoarea semnată de toţi cei menţionaţi în titlu:

  • Scrisoarea semnată de preşedintele Adrian Ţuţuianu, ca şi punctele de vedere exprimate în cadrul CEX Naţional al PSD şi în cadrul şedinţelor PSD Dâmboviţa, au deplină susţinere a primarilor PSD. Îngrijorările sale cu privire la situaţia partidului şi direcţia în care acesta se îndreaptă sunt şi îngrijorările membrilor şi simpatizanţilor PSD. Nemulţumirie exprimate de preşedintele Adrian Ţuţuianu cu privire la activitatea unor miniştri sunt semnalate inclusiv de membri PSD Dâmboviţa, în numeroase rânduri şi se bazează, în special, pe faptul că în campaniile electorale au fost asumate o serie de promisiuni pentru îndeplinirea cărora depindem de sprijinul Guvernului, şi care, nici până azi nu şi-au găsit rezolvare (situaţia industriei de apărare din judeţ, situaţia drumurilor naţionale, situaţia stadionului din municipiul Târgovişte etc).
  • Nu este nevoie de niciun sondaj de opinie pentru a observa că PSD se află într-o situaţie dificilă şi că suportul popular de care am beneficiat în anul 2016 a fost considerabil diminuat din cauza modului discreţionar în care este condus partidul şi din cauza slabei performanţe a unor membri ai Guvernului.

Este posibil că exemplul organizaţiei PSD Dâmboviţa să fie urmat şi de alte organizaţii, să reprezinte un bulgăre de zăpadă care să antreneze contestarea lui Dragnea la nivel naţional.

Nu văd ce motive ar mai putea invoca Dragnea pentru a mai rămâne în fruntea PSD.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite