Festivalul Enescu în deschiderea Yahoo News şi în presa internaţională

Festivalul Enescu în deschiderea Yahoo News şi în presa internaţională

Dirijorul Daniel Barenboim a fost prezent pe scena Festivalului „George Enescu“ alături de pianistul Radu Lupu şi Capela de Stat din Berlin, în prima zi a festivalului FOTO Andrei Pungovschi

Deschiderea Festivalului Internaţional „George Enescu“ de pe 1 septembrie a avut un ecou răsunător în presa internaţională. Evenimentul a apărut în deschiderea Yahoo News şi a fost preluat de 11 publicaţii din diferite colţuri ale lumii.

Prezenţa dirijorului Daniel Barenboim pe scena festivalului, alături de Capela de Stat din Berlin şi de pianistul român Radu Lupu, a fost marcată de publicaţii din Statele Unite, Pakistan, Thailanda, Coreea, China, Malaezia, Kuweit, Mexic şi Spania. 
 
În articole este remarcat numărul spectaculos al muzicienilor de top care vor urca timp de o lună pe scena „George Enescu“:
„La 58 de ani de la moartea lui Enescu, peste 4000 de muzicieni din jurul lumii, incluzând orchestre simfonice de top, se vor aduna la Bucureşti pentru a-i aduce un elogiu celui mai mare compozitor român“.
 
Acelaşi lucru este confirmat de Ioan Holender, directorul artistic al festivalului şi fost director al Operei de Stat din Viena, acesta precizând că „nu vezi prea des aşa o densitate de muzicieni de top într-o timp atât de scurt.“
 
Despre Festivalul „George Enescu“, faimosul dirijor Daniel Barenboim a declarat:
„Bucureşti a fost mereu un centru muzical major, iar magia lui s-a datorat numelui lui Enescu.“
Citândul pe Yehudi Menuhin, celebru violonist şi dirijor american, discipol şi prieten al lui George Enescu, care spunea: „Enescu va rămâne pentru mine absolutul prin care eu îi judec pe ceilalţi“, presa internaţională îl denumeşte pe Enescu: „compozitorul absolut al României“.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: