Zeci de localităţi au fost afectate de furtunile din ultima zi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Zeci de localităţi din 17 judeţe şi Municipiul Bucureşti au fost afectate, în ultimele 24 de ore cauza  fenomenelor hidrometeorologice. Astfel,  s-a intervenit pentru evacuarea apei din case, subsoluri sau beciuri. Deşi în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti.

GALERIE FOTO

În ultimele 24 de ore, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 83 localităţi din 17 judeţe (Bihor, Botoşani Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Vâlcea) şi municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 4 anexe gospodăreşti, 10 beciuri/subsoluri şi 1 pasaj rutier.

„Salvatorii au acţionat pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie desprinse de pe acoperişurile a 44 obiective economice/blocuri de locuinţe, cât şi pentru degajarea a 293 copaci şi 39 stâlpi căzuţi pe carosabil, fiind afectate 57 autoturisme”, se arată într-un comunicat. 

Traficul rutier a fost temporar blocat pe 6 drumuri naţionale (DN 29D/BT, DN 66/HD, DN 1/PH, DN 1C/SJ, DN 15C/SV şi DN 67B/VL) şi pe 4 drumuri judeţene (DJ 291/BT, DJ 138/HR, DJ 108F/SJ şi DJ 110/SJ) din cauza copacilor rupţi şi a apei adunate de pe carosabil.

Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 167 de incendii, precum şi în alte 313 intervenţii, în sprijinul comunităţilor. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea ocupanţilor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore (3 persoane în judeţul BC şi 1 persoană în judeţul SM).

Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, peste 1.200 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona Bucureşti–Ilfov (256), urmată de judeţele Constanţa (90), Mureş (61), Cluj (58) şi Hunedoara (53).

De asemenea, au fost transmise 32 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, astfel: 18 mesaje privind prezenţa animalelor sălbatice (urşi), în judeţele: Argeş (3), Bacău, Braşov (4), Covasna, Harghita (3), Mureş (6); 14 mesaje privind fenomenele meteorologice, în judeţele: Bacău (2), Botoşani, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Sălaj (4), Suceava, Vrancea şi mun. Bucureşti.

„Pompierii rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns”, au transmis autorităţile. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite