Zăpadă la munte. În Pasul Rotunda, la 1.200 metri altitudine este lapoviţă, iar la 1.600 m ninge FOTO

Zăpadă la munte. În
Pasul Rotunda, la 1.200 metri altitudine este
lapoviţă, iar la 1.600 m ninge FOTO

În Pasul Rotunda este lapoviţă şi ninge. Ce îi sfătuiesc jandarmii pe drumeţi

Jandarmii montani Rodna informează că în Pasul Rotunda, pe traseul Şaua Gaja-Lacul Lala, la 1.200 m altitudine este lapoviţă, iar la peste 1.600 m altitudine ninge. Temperatura înregistrată este de 0 grade Celsius. Ceaţa este densă, iar vizibilitatea este redusă sub 50 m.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a evita situaţiile nedorite pe timpul drumeţiilor în zona de munte, jandarmii care acţionează zilnic pe traseele montane recomandă aventurierilor să se informeze extrem de bine asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, a condiţiilor climaterice locale şi să consulte prognoza meteo înainte de a pleca în drumeţie.
 
De asemenea, aceştia trebuie să poarte echipament adecvat, să folosească doar traseele marcate, să respecte şi să urmărească semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor de pe traseu. 
 
Din cauza pandemiei, este indicat să se respecte în zonele aglomerate măsurile de protecţie individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. 

Jandarmii recomandă drumeţilor să nu hrănească sau să se apropie de animalele sălbatice pe care le întâlnesc pe traseu. 
 
În cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii solicitaţi ajutorul autorităţilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Prima ninsoare la munte! În Pasul Rotunda, pe traseul Șaua Gaja-Lacul Lala, la 1.200 m altitudine este lapoviță, iar la peste 1.600 m altitudine ninge.

Imagini din aceeasi galerie
  • Prima ninsoare la munte! În
Pasul Rotunda, pe traseul Șaua Gaja-Lacul Lala, la 1.200 m altitudine este
lapoviță, iar la peste 1.600 m altitudine ninge.
  • Prima ninsoare la munte! În
Pasul Rotunda, pe traseul Șaua Gaja-Lacul Lala, la 1.200 m altitudine este
lapoviță, iar la peste 1.600 m altitudine ninge.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările