VIDEO Când a luat un poliţist pe capotă, milionarul Ataş era la un pas de comă alcoolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdullah Atas este internat la Spitalul Penitenciar Rahovă după ce a fost arestat preventiv FOTO Mediafax
Abdullah Atas este internat la Spitalul Penitenciar Rahovă după ce a fost arestat preventiv FOTO Mediafax

Milionarul Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România, era la un pas de comă alcoolică duminică noaptea când a dat cu maşina intenţionat peste agentul şef Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutieră. Mai exact, rezultatele probelor biologice arată că omul de afaceri avea o alcoolemie de 1,65 g/l alcool pur în sânge în momentul accidentului.

Ancheta în acest dosar a continuat şi ieri cu audieri şi cercetări la faţa locului. Astfel, ofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei au stabilit că, în noaptea în care a produs accidental, omul de afaceri turc Abdullah Atas a mai trecut de un filtru al poliţiei fără să oprească, iar după ce l-a lovit cu maşina pe agentul Ionescu, a încercat să scape de poliţişti aflaţi pe urmele sale conducând cu peste 200 de kilometri pe oră. 

Contravenţii pe bandă rulantă

Martorii din dosar au declarat în timpul anchetei că iniţial Abdullah Atas a trecut de un filtru de poliţie, în apropierea Ambasadei Chinei, fără să oprească. 

Acela a fost momentul în care echipajele de poliţie de la intersecţia străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera au fost anunţate că spre acea zonă se îndreaptă cu viteză bolidul condus de omul de afaceri turc. 

„Practic, autovehiculul Hyundai IX 35 era aşteptat de echipajele de pe Nicolae Caramfil aşa că atunci când a ajuns în zonă poliţiştii au încercat să-l oprească. Omul de afaceri a ignorat semnalele făcute de doi dintre agenţi, ocolindu-i. A continuat să ruleze îndreptându-se spre agentul Ionescu Gheorghe, care se afla pe axul drumului, pe şos. Pipera. A încetinit, însă a continuat să ruleze cu viteză redusă, forţându-l pe poliţist să se retragă aproximativ 10-15 paşi, stând cu mâinile pe capotă şi făcându-i semn să oprească”, au mărturisit anchetatorii.

În acest timp, agentul de poliţie îi striga omului de afaceri turc să oprească. La un moment dat însă, milionarul a accelerat, forţându-l pe poliţist să se prindă cu mâinile de capotă, în caz contrar ar fi fost prins sub maşină. Acesta a fost momentul în care Abdullah Atas a început să facă diferite manevre ca să-l arunce pe agent de pe capotă. După aproximativ 350 de metri a şi reuşit. 

„Victima a fost aruncată circa patru metri în înălţime şi 10 metri lungime, la cădere lovindu-se de bordura de la capătul podului”, mai arată martorii. În urmărirea milionarului au plecat toţi colegii poliţistului rănit care se aflau la faţa locului. Aceştia au fost ajutaţi şi de şoferii care erau în zonă sau care fuseseră opriţi de filtrul de poliţie.

„Pe pasajul Pipera, acesta rula cu aproximativ 200 km/h, întrucât şi conducătorul autoturismului marca BMW (care plecase de asemenea în urmărirea fugarului – n.r.)  avea o viteză foarte mare. Urmărirea s-a desfăşurat aproximativ trei kilometri pe Bulevardul Pipera, iar la intersecţia Bulevardului Pipera cu Bulevardul Bucureşti Nord, la intrarea în oraşul Voluntari, la sensul giratoriu, a observat cum conducătorul Hyundai-ului a lovit sensul giratoriu şi a intrat într-un gard situat vizavi de restaurantul McDonalds”, au explicat oamenii legii. 

Alcoolemie-record

Imediat ce a fost capturat omul de afaceri turc a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru a i se recolta probe biologice. Astfel, după prima probă s-a stabilit că avea o alcoolemie de 1,65 g/l alcool pur în sânge. La a doua recoltare, la distanţă de o oră de prima, milionarul avea o alcoolemie de 1,35 g/l alcool pur în sânge. 

„Mai exact, era la un pas de comă alcoolică. A fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului, iar luni a fost arestat”, susţin poliţiştii. În acest moment, milionarul este internat la Spitalul Penitenciar Rahova fiind rănit la faţă de airbagul care s-a declanşat atunci când a pierdut controlul maşinii şi s-a oprit cu maşina în gard.

 Poliţistul, în stare gravă

Agentul Gheorghe Ionescu a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, iar starea sa este deosebit de gravă, spun medicii. Concret, poliţistul, în vârstă de 44 de ani, are politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Şoferul turc care a călcat intenţionat un poliţist cu maşina era la un pas de comă alcoolică. Victima, în continuare în stare gravă

Afaceristul Abdullah Ataş, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România, era la un pas de comă în momentul în care a dat cu maşina intenţionat peste un poliţist de la Brigada Rutieră a Capitalei. Surse din cadrul anchetei au declarat că rezultatele probelor biologice arată că Atas avea în sânge o alcoolemie de 1,65 la mie în momentul accidentului. Starea poliţistului este în continuare una gravă.

VIDEO Cum a luat milionarul turc Ataş un poliţist pe capotă. Şoferul a fost arestat pentru tentativă de omor

Afaceristul Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni turci din România, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor după ce a lovit cu maşina un agent de circulaţie care a încercat să-l legitimize. Victima se zbate între viaţă şi moarte.

Afaceristul turc care a lovit intenţionat un poliţist cu maşina, arestat preventiv. Victima este în continuare în comă

Omul de afaceri turc care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist de la Brigada Rutieră a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat, luni, mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său duminică noapte. El este cercetat pentru tentativă de omor referitoare la acţiunea de ultraj. Poliţistul rănit a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, însă starea acestuia este în continuare deosebit de gravă.

Poliţist din Capitală, accidentat grav de un şofer care nu a vrut să oprească

Un poliţist din Capitală a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, duminică dimineaţa, după ce a fost accidentat de un şofer vitezoman, aflat şi sub influenţa alcoolului.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite