VIDEO Andreea Pora, atac în premieră la Băsescu: "A comis o mitocănie impardonabilă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu l-a atacat pe regele Mihai
Traian Băsescu l-a atacat pe regele Mihai

Jurnalista Andreea Pora l-a atacat, printr-un editorial în Revista Grupului pentru Dialog Social, pe Traian Băsescu. Preşedintele a afirmat miercuri seară că abdicarea Regelui Mihai a fost un "act de trădare a intereselor naţionale".

"Un cap în gura Maiestăţii Sale Regele Mihai" este titlul pe care Andreea Pora l-a dat materialului său, argumentând că a folosit "un limbaj apropiat de cel prezidenţial".

Vezi şi:

Cum poate fi amendat comportamentul politic al lui Traian Băsescu? Spune şi tu!

Şeful statului a declarat miercuri seară că abdicarea Regelui Mihai nu a fost decât "act de trădare a intereselor naţionale".

"Ăsta (mareşalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dăm averi, iar pe alţii îi considerăm criminali de război - şeful de stat şi prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele?", a mai spus Băsescu.

Andreea Pora afirmă că prin aceste declaraţii Traian Băsescu "a comis o mitocănie impardonabilă, unul dintre cele mai josnice şi gratuite atacuri politice din cariera sa.", potrivit revista22.ro

Jurnalista este de părere că şeful statului nu face gesturi gratuite, fără să aibă o miză politică. În acest caz, în opinia sa, este vorba despre o poliţă pe care Traian Băsescu nu a uitat să o plătească.

"Relaţiile dintre preşedinte şi Casa Regală sunt încordate nu de ieri de azi, iar afronturile au fost reciproce, ele culminând cu implicarea Principelui Duda în campania electorală din 2009. Dar dacă preşedintele crede că regele s-a aflat în spatele acelei decizii, trebuia, in extremis, să-şi poarte disputa în actualitate şi nu în istorie, pe care, oricum, n-o stăpâneşte", a scris Pora.

Deputat PDL, după declaraţiile preşedintelui Băsescu despre regele Mihai: "Forma cea mai bună ar fi monarhia constituţională"

Prin meschinăria afirmaţiilor sale, Traian Băsescu "i-a tras un cap în gură regelui", după cum spune ziarista.

În încheiere, Andreea Pora speră ca istoricii care au elaborat raportul pentru condamnarea comunismului să îi dea preşedintelui câteva cărţi despre viaţa regilor Ferdinand şi Carol al II-lea şi a reginelor României, de unde acesta să tragă învăţături în ceea ce priveşte "dragostea de ţară", onoarea, dedicaţia, curajul, delicateţea în relaţiile cu oamenii şi, "nu în ultimul rând, câte ceva despre suferinţa şi umilinţele îndurate de Maiestea Sa Regele Mihai".

Atacurile Andreei Pora la adresa preşedintelui sunt cu atât mai şocante cu cât aceasta este percepută ca un jurnalist pro-Băsescu.

"În campania electorală m-am poziţionat de partea preşedintelui", declara ziarista în martie a.c.

VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite