Victor Ponta, la ÎCCJ, pentru explicaţii în dosarul Rovinari-Turceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în Bucureşti FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Victor Ponta, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în Bucureşti FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Fostul premier Victor Ponta a ajuns, vineri dimineaţă, la instanţa supremă, pentru un nou termen din dosarul Turceni-Rovinari, în care este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

UPDATE Curtea Suprema a secretizat audierea a doi martori din dosarul „Turceni -Rovinari". „Audierea celor doi în sedinţa publică ar putea aduce atingere intereselor justiţiei", a arătat judecătoarea Ioana Alina Ilie. 

Procurorul DNA a cerut sedinţă secretă pentru audierea a doi martori, Simona Ciurcu si Alin Brancuş, deoarece ar fi puse in pericol confidentialitatea unor informatii secrete. O parte din avocaţii celor acuzaţi cer respingerea acestei solicitări, iar alţii au lăsat la aprecierea instanţei. 

Ciurcu Simona a fost asistent manager al lui Şova Dan-Coman în cadrul societăţii de avocaţi în perioada 2002 - 2008 şi prin care acesta a condus societatea de avocaţi în perioada 2009 - 2013 în timpul când era senator. Potrivit DNA, Simona Ciurcu era unul dintre martorii pe care Dan Sova ar fi încercat să-i influenţeze declaraţiile. 


UPDATE Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, va fi audiată în dosarul Rovinari-Turceni.Solicitarea a fost făcută de avocatul fostului director economic al Complexului Rovinari-Turceni, potrivit Digi24. 


Victor Ponta nu a vrut să dea declaraţii la intrarea sa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest dosar, premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în septembrie anul trecut. El este acuzat de comiterea a nu mai puţin de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ''Şova şi Asociaţii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Imediat după ce procurorii i-au pus sub acuzare Dan Şova a declarat că Victor Ponta nu a avut nicio legătură cu contractele dintre cabinetul său de avocatură şi conducerea complexului Rovinari-Turceni. A admis însă că între 2007 şi 2008, premierul a avut un contract cu "Sova şi Asociaţii" şi că a încasat „o sumă modică”.

„A fost o colaborare pe două dosare penale. Atunci Ponta era dintre cei mai buni avocaţi de drept penal. Sumele câştigate de Ponta au fost modice. Dacă vrea cineva să facă comparaţie între veniturile luate de Ponta de la "Sova şi Asociaţii" şi veniturile lui "Şova şi Asociaţii" de la Turceni. Veniturile lui Ponta de la "Şova şi Asociaţii" reprezintă 0,32% din veniturile pe care le-a luat "Şova şi Asociaţii" de la Turceni”, spunea Dan Şova în martie anul trecut.

La rândul lui, premierul Victor Ponta susţinea că ANAF, ANI şi DNA au verificat deja toată afacerea. „Nu mă spăl pe mâini de nimic, Doamne fereşte! E o poveste falsă pe care nu au reuşit să o folosească. Nu cred că o s-o lase după 7 ani, dar nici nu vor găsi nimic în plus, nu au ce”, arăta şi premierul Victor Ponta. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite