Jurnalistul Mircea Marian a fost agresat fizic şi verbal în plină stradă. Victor Ponta solicită o anchetă în acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Mircea Marian, care a fost agresat în plină stradă în cursul zilei de ieri de un bărbat, susţine că nu îl va da în judecată pe acesta, deşi a depus o plângere la Secţia 14 Poliţie în urma incidentului petrecut în zona Piaţa Unirii din Capitală.

„S-a apropiat de mine şi m-a atins. Practic, contactul fizic nu a fost unul dur. În schimb, mă gândeam că există posibilitatea să mă bată, moment în care am sunat la 112. Două lucruri am reţinut. Mi-a spus că sunt jidan şi mi-a transmis să nu mai mint la televizor. În plus, a adăugat că nu e prima oară când îmi atrage atenţia şi, ulterior, mi-am amintit că l-am mai văzut. Când au venit poliţiştii au fost destul de rezervaţi. Ne-au legitimat, au notat în carneţel tot ceea ce au constatat şi m-au întrebat dacă vreau să cheme o salvare”, a declarat pentru adevarul.ro ziaristul.

Incidentul a avut loc, potrivit ziaristului, în jurul orei 18.55, dar apreciază că altercaţia a durat mai mult de cinci minute. „Agresorul este Mihai Voicu, în vârstă de 61 de ani, are certificat de luptător la revoluţie”, a completat jurnalistul.

„Am de ce să fiu criticat, nu sunt impecabil. Oricum, cei din Poliţie m-au sunat de vreo 10 ori pentru a se asigura că sunt în regulă, m-au zăpăcit. Impactul emoţional a fost mare, dar sunt conştient că o acţiune penală nu va duce nicăieri. Sper ca agresorul să primească o amendă”, a conchis Mircea Marian.

În faţa celor doi poliţişti, care asistau pasivi, tipul continua să mă ameninţe şi să spună că sunt "vândut jidanilor". Poliţistii nu s-au legitimat şi când i-am întrebat dacă sunt martori la ameninţări s-au strâmbat şi au zis un "da" cu jumăte de gură. A fost mai lungă povestea, abia acum intru în şoc, atunci eram calm”, a scris aseară ziaristul pe contul său de Facebook.

Ponta: „Dezaprob actele de violenţă îndreptate împotriva jurnaliştilor!”

Primul-ministru Victor Ponta a condamnat astăzi agresarea jurnalistului Mircea Marian şi a solicitat o anchetă cât mai rapidă a cazului din partea instituţiilor responsabile.

”Dezaprob total, în numele Guvernului României, actele de violenţă de orice fel, dar cu atât mai mult pe cele îndreptate împotriva jurnaliştilor. Este inacceptabil ca o persoană să fie agresată, în orice fel, din cauza opiniilor sale. Am solicitat o anchetă de urgenţă a ministerului de Interne cu privire la acest eveniment regretabil şi îmi doresc să avem cât mai rapid rezultate”, a declarat primul ministru.

Citiţi şi: Agenţia de Monitorizare a Presei: au înflorit ziariştii cu dublă subordonare, editorială şi faţă de SRI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite