Unsprezece aleşi locali, găsiţi incompatibili de Agenţia de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unsprezece aleşi locali au fost găsiţi incompatibili Foto Mediafax
Unsprezece aleşi locali au fost găsiţi incompatibili Foto Mediafax

Patru primari, patru viceprimari şi trei consilieri locali au fost găsiţi în încompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce aceştia au ocupat simultan mai multe funcţii.

Astfel, inspectori de integritate arată că Mircea Barbu, primar al comunei Popeşti, judeţul Argeş, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 mai 2010, întrucât, simultan cu funcţia de primar, deţine şi calitatea de comerciant persoană fizică. De asemenea, acesta a deţinut simultan aceste funcţii şi în perioada 20 decembrie 2005 - 29 mai 2009.

De asemenea, Emil Răgăman, primarul comunei Prigoria, judeţul Gorj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 - 10 septembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţiile de primar şi administrator al unei societăţi comerciale. 

Ştefan Solomon, primarul comunei Ploscuţeni, judeţul Vrancea, se află şi el în stare de incompatibilitate începând cu data de 01 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de primar, deţine şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Ploscuţeni.

Totodată, Florentin Oprea, primar al comunei Finta, judeţul Dâmboviţa, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de primar, deţine şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

La rândul său, susţin inspectorii de integritate, Aurora Ioana Boca, viceprimar al comunei Dragu, judeţul Sălaj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 octombrie 2012 - 30 octombrie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie la Şcoala Gimnazială nr. 1 Dragu.

Potrivit ANI, şi viceprimarul comunei Giurgeni, judeţul Ialomiţa, Bănică Postole, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 - 22 februarie 2012, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de comerciant persoană fizică.

Mai mult, Nicolae Adrian Filip, viceprimar al oraşului Vişeu de Sus şi fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, a fost găsit în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deţinut calitatea de asociat (19 mai 2010 - 20 iulie 2011), iar soţia sa a deţinut atât calitatea de asociat (05 martie 2009 - 20 iulie 2011), cât şi funcţia de administrator (05 martie 2009 - 10 octombrie 2011), a încheiat cu Primăria oraşului Vişeu de Sus contracte de executare lucrări, în valoare totală de 288.292,03 Lei.

Şi Antoanela Mocanu, viceprimar al comunei Tortoman, judeţul Constanţa, a fost găsită în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 septembrie 2011, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, deţine şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Tortoman în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale ”Ion Ghica” Tortoman.

Tot în incompativilitate a fost găsit şi Dorin Constantin Cazac, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Hoghiz, judeţul Braşov, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia acesta deţinea calitatea de asociat şi funcţia de administrator a încheiat cu Primăria comunei Hoghiz un contract de prestări servicii, în valoare de 89.886,60 Lei.

De asemenea, Cezar Ion Florin Grecu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ezeriş, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării celui de-al doilea mandat de consilier local, a încheiat, la data de 11 iunie 2013, prin intermediul Florin Ion Cezar – Persoană Fizică Autorizată, în calitate de prestator, un contract de prestări servicii cu Primăria comunei Ezeriş, în calitate de achizitor.

În incompatibilitate a fost găsit şi Gheorghe Socaciu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Densuş, judeţul Hunedoara, care, începând cu data de 19 iunie 2008, a deţinut simultan cu funcţia de consilier local, deţine şi funcţia de bibliotecar în cadrul Bibliotecii comunei Densuş, Jud. Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Managerul Sanatoriului de Nevroze din Predeal, aflat în incompatibilitate

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite