Tudorel Toader ia în calcul ca bugetul procurorilor să nu mai fie  administrat de Ministerul Public, ci de Ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudorel Toader a declarat, sâmbătă, că "este de discutat dacă nu ar fi normal ca Ministerul Justiţiei să devină ordonator de credite şi pentru bugetul procurorilor". În prezent, bugetul este administrat de Ministerul Public.

"În condiţiile în care avem un număr de judecători aproape dublu faţă de numărul procurorilor, în condiţiile în care Ministerul Justiţiei este ordonator de credite doar pentru bugetul instanţelor, pentru o administrare unitară a activităţii judiciare, este de discutat dacă nu ar fi normal ca Ministerul Justiţiei să devină ordonator de credite şi pentru bugetul procurorilor", a declarat ministrul Justiţiei la Antena 3, potrivit Mediafax..

În prezent, bugetul procurorilor este administrat de Ministerul Public. Parchetele sunt constituite într-o structură piramidală, la vârful căreia se află Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al cărui procuror general este şeful Ministerului Public. Augustin Lazăr ocupă din 2016 funcţia de procuror general al României. 

În cadrul PÎCCJ supremă funcţionează două structuri specializate, cu competenţă şi organizare speciale - Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Direcţia de Investigare şi Combatere a infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), conduse de către procuror-şefi. Parchetele de pe lângă curţile de apel sunt conduse de procurori generali, iar cele de pe lângă tribunale şi judecătorii de către prim-procurori. În cadrul fiecărui parchet funcţionează un colegiu de conducere, iar în funcţie de rangul ierarhic şi dimensiunea parchetului, conducătorul acestuia poate fi ajutat de unul sau mai mulţi adjuncţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite