Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor a fost depus la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti. Înmormântarea va avea loc joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM, care a murit luni la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, a fost depus marţi la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti. Preotul paroh al Bisericii Sfântul Gheorghe cel Nou a spus că slujba de înmormântare va avea loc joi, la Biserica Sf Gheorghe cel Nou. Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor va fi dus la Cimitirul Ghencea civil.

Biroul permanent al Senatului a respins o solicitare depusă de soţia lui Vadim Tudor ca trupul neinsufletit al acestuia sa fie depus la Senat, potrivit Agerpres.

„Domnule Preşedinte al Senatului României, Subsemnata Vadim Tudor Doina, soţia defunctului Corneliu Vadim Tudor, Preşedinte al Partidului România Mare, fost Senator al României din 1992-2008, fost Vice-preşedinte al Senatului României, cu respect vă rugăm aprobarea depunerii trupului neînsufleţit al soţului meu, pentru a i se aduce un ultim omagiu de către colegi şi de către cei care l-au cunoscut”, se arată în solicitarea adresată conducerii Senatului.

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a explicat că de la momentul depunerii solicitării şi până la analizarea acesteia în conducerea Senatului, „corpul neînsufleţit a fost depus la un lăcaş de cult şi va rămâne acolo, Biroul Permanent apreciind că nu mai este nevoie să fie deplasat de acolo în Senatul României”.

Potrivit lui Chelaru, „la lăcaşul de cult au început deja procedurile religioase şi nu avea rost să fie întrerupt acest lucru”.

Corneliu Vadim Tudor, liderul Partidului România Mare, a murit luni la vârsta de 65 de ani. Politicianul s-a stins din viaţă la Centrul de Boli Cardiovasculare al Armatei, din cauza unor afecţiuni cardiace.

Înmormântarea va avea loc joi, la Biserica Sf. Gheorghe

Preotul paroh al Bisericii Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală a declarat că slujba de înmormântare va avea loc joi, la Biserica Sf Gheorghe cel Nou. După slujba de înmormântaresicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor va fi dus la Cimitirul Ghencea civil la dorinţa familiei, cortegiul urmând să oprească pentru scurt timp în faţa clădirii Parlamentului.

"Slujba de înmormântare se va desăvârşi în această biserică voievodală, ctitorie brâncovenească, de altfel după dorinţa domnului Corneliu Vadim Tudor, care atunci când venea să se închine la moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu şi la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, şi o făcea deseori, îmi spunea că dacă se va întâmpla vreodată să plece din lumea aceasta să nu uit că dorinţa dumnealui expresă este ca el să fie prohodit în această biserică a marelui martir şi sfânt Constantin Brâncoveanu, pentru că tot aici a fost prohodit şi marele nostru poet naţional Mihai Eminescu, în ziua de 17 iunie 1889", a declarat, marţi, preotul paroh al bisericii, Emil Nedelea Cărămizaru,

Corneliu Vadim Tudor a murit. Cauza decesului

Diagnosticul medicilor a fost de edem pulmonar acut şi, în ciuda faptului că s-au străduit aproape două ore să-l resusciteze, decesul a fost confirmat de surse medicale din Spitalul Militar din Capitală. Corneliu Vadim Tudor a fost supus în cursul zilei de luni inclusiv unei intervenţii chirurgicale, care a durat mai multe ore, însă aceasta a fost fără succes. Nu a fost însă prima dată când liderul PRM a ajuns la spital ca urmare a problemelor sale de sănătate. Mai exact, el a fost internat de urgenţă şi în 2013, tot la Spitalul Militar Central.

Pe lângă problemele cardiace, Corneliu Vadim Tudor era cunoscut ca fiind şi diabetic. În 2013 a fost suspus de medicii de la Spitalul Militar unor investigaţii amănunţire, dar a fost externat la scurt timp. La momentul respectiv, motivele internării şi starea lui de sănătate au fost puse sub embargo, însă medicii din interioriul spitalului au precizat că „Tribunul” a avut tensiunea mărită la internarea în unitatea sanitară, unde a fost adus de urgenţă.

Pe aceeaşi temă:

Corneliu Vadim Tudor a murit. Liderul PRM avea 65 de ani

Corneliu Vadim Tudor a murit. Declaraţii controversate: „Haimanaua de la Caţavencu poate să zică bogdaproste că nu i-am tras şi două palme în direct“

A murit Corneliu Vadim Tudor. A avut „Tribunul“ o premoniţie? Ultimul său poem publicat: „Hai, Moarte, să bem o cafea!“

Corneliu Vadim Tudor a murit. Declaraţii controversate ale politicianului: „Haimanaua de la Caţavencu poate să zică bogdaproste că nu i-am tras şi două palme în direct“

Corneliu Vadim Tudor a murit. Ultima calomnie a politicianului, legată de Halep. Ce a sugerat „Tribunul” despre numărul 2 WTA chiar în ziua morţii sale

Corneliu Vadim Tudor a murit. Ancuţa Cârcu, bistriţeanca ce l-a învins în instanţă: „Donez familiei cei 1.000 de lei datoraţi în urma procesului câştigat“

A murit Corneliu Vadim Tudor. Tribunul, deplâns de apropiaţi. Cristina Raluca Dincu: „Am intrat în PRM pentru el. A fost un om cu un suflet enorm“

Corneliu Vadim Tudor a murit. Liderul PRM Constanţa: „Foştii colegi i-au întors spatele în ultimele luni. Era cinstit, nu s-a bucurat la averea statului, ca toţi ceilalţi“

A murit Corneliu Vadim Tudor. La sediul PRM Constanţa se primesc condoleanţe

Familia lui Vadim Tudor. Cine e soţia şi ce spuneau cele două fete despre tatăl lor

Corneliu Vadim Tudor a murit. Reacţii politice după mortea „Tribunului“. Victor Ponta, mesaj pe Facebook

A murit Corneliu Vadim Tudor. „Pentru mine, el a rămas profesorul meu politic. Dumnezeu să te aibă în pază şi să-ţi ierte greşelile lumesti, Tribunule!”

A murit Corneliu Vadim Tudor. Lia Olguţa Vasilescu: „Ce blestem o fi pe poporul acesta de toţi oamenii de cultură valoroşi se sting în sărăcie?

Familia lui Vadim Tudor. O frică a Tribunului: „Mă sperie ideea de a fi bunic!”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite