UPDATE Tragedia de la Lehliu: Mai mulţi şoferi au fost audiaţi la Biroul Poliţiei Autostrăzii A2 în legătură cu accidentul. Starea răniţilor din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO digi24.ro
FOTO digi24.ro

Aproximativ 20 de şoferi au fost audiaţi, sâmbătă seară, la Biroul Poliţiei Autostrăzii A2, a declarat comisarul-şef George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere, care s precizat că vizibilitatea redusă şi nepăstrarea distanţei de siguranţă între autovehicule sunt cauzele principale ale accidentului produs sâmbătă, în urma căruia patru persoane au murit, iar 56 au fost rănite.

UPDATE Numărul persoanelor rănite în accidentul de sâmbătă de pe A2 care mai sunt încă internate în spital este de 24, 20 de persoane fiind deja externate.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt patru victime ale accidentului, tot aici aflându-se şi cel mai grav caz, la Terapie Intensivă. La Secţia Chirurgie fuseseră iniţial duse două persoane, însă una dintre acestea a solicitat externarea. De asemenea, la Secţia Ortopedie mai sunt internaţi doi pacienţi. O femeie în vârstă de 70 de ani, care venise cu leziuni foarte grave în urma accidentului, internată la Terapie Intensivă, a decedat sâmbătă seară. Iniţial, la Spitalul de Ugenţă Floreasca fuseseră aduşi 11 răniţi.

În Spitalul Bagdasar - Arseni sunt 6 răniţi, la Spitalul Pantelimon sunt internaţi 3, iar la Spitalul Sf. Ioan tot 3. Medicul Alexandru Taşcu, şeful Secţiei Neurochirurgie, declara sâmbătă seară că două persoane internate au traumatism cranio-cerebral, iar alte două au leziuni de coloană vertebrală. Spitalul Universitar mai are în îngrijire 3 persoane rănite în accidentul de pe autostradă, iar la Spitalul Elias se află 4 victime. O singură victimă se mai află la spital în Călăraşi.

Audieri în desfăşurare la sediul Biroului de Poliţie A2

„La acest moment, la sediul Biroului de Poliţie A2 sunt în desfăşurare audieri, aproximativ 20 de conducători auto care nu au fost internaţi, care nu au suferit vătămări sunt audiaţi pentru încercarea stabilirii cauzelor producerii acestui accident”, a declarat sâmbătă seară comisarul-şef George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere.

Grigore a reamintit faptul că accidentul s-a produs în condiţiile în care vizibilitatea era resusă sub 20 de metri, iar maşinile implicate nu au păstrat o distanţă de siguranţă faţă de maşinile care circulau în faţă. De asemenea, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere spune că panourile de pe autostradă afişau avertizări cu privire la vizibilitatea redusă şi că, în astfel de condiţii viteza maximă este de 60 de kilometri pe oră.

Directorul adjunct al Direcţiei Rutiere mai spune că, de luni, vor fi făcute evaluări tehnice ale maşinilor, iar după această procedură pot fi restituite proprietarilor.

„Probabil că, după inspecţia tehnică, care se va desfăşura, fiind organizată pentru ziua de luni când vor veni inspectorii tehnici având în vedere că sunt foarte multe autovehicule implicate se va efectua aici, în cadrul districtului kilometrului 20 de pe autostradă”, mai spune Grigore.

Traficul, redeschis după nouă ore

Maşinile implicate în accidentul de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2 au fost transportate, la finalul cercetărilor la faţa locului, la sediul Poliţiei Autostrăzi unde urmează să fie expertizate tehnic şi unde se fac audierile martorilor şi persoanelor implicate care nu au fost internate.

Traficul rutier pe autostrada A2 a fost redeschis, sâmbătă seară, la aproximativ nouă ore de la accidentul în care trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite.

Traficul fusese blocat, sâmbătă începând cu ora 8.42, pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră. Bilanţul victimelor a ajuns la patru morţi şi 56 de răniţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite