TIFF-ul, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de Film Transilvania a ajuns în linie dreaptă. După ce premianţii de la Cannes şi-au prezentat filmele, a sosit şi rândul laureaţilor pentru întreaga activitate.Cătălin

Festivalul de Film Transilvania a ajuns în linie dreaptă. După ce premianţii de la Cannes şi-au prezentat filmele, a sosit şi rândul laureaţilor pentru întreaga activitate.
Cătălin Mitulescu, regizorul peliculei "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", a explicat că filmul său nu este doar un film despre Revoluţie, cât despre modul în care a influenţat personajele, cum le-a schimbat destinele. "Am simţit nevoia să fac un film despre generaţia mea, cu propriile mele emoţii", a spus regizorul. Mitulescu a dezvăluit misterul prezenţei pe generic, în rolul de producător executiv, a celebrului regizor Martin Scorsese. "L-am cunoscut la altă ediţie a festivalului şi i-am prezentat proiectul meu. Cu sprijinul său, a reuşit să obţină sume mari de bani din afară, filmul ducând doar 15 la sută din ţară, din cei 1,5 milioane euro", a mai spus Mitulescu. Celălalt premiant, Corneliu Porumboiu, cu pelicula "A fost sau n-a fost?", a dezvăluit că a fost inspirat de un talk-show real, pe care l-a văzut personal, la care a râs şi a plâns. "E un subiect din lumea mea marginală", a spus Porumboiu. Filmul său deja are asigurată distribuţia în mai multe ţări, din America, Europa şi Asia. Invitaţii speciali, care vor primi premiul de excelenţă pentru întreaga activitate, au sosit şi ei la Cluj. ştefan Iordache şi-a arătat dezolarea faţă de manelizarea televiziunilor cu telenovelele. Actorul a mai spus că nu trebuie să importăm subiectele şocante din Occident, când avem atâtea subiecte autohtone deosebite. Britanica Vanessa Redgrave a asistat aseară la proiecţia peliculei sale - Febra, realizată în 2004. Tot ieri regizorul Andrei şerban şi-a lansat cartea autobiografică. Astăzi va avea loc festivitatea de decernare a Trofeului Transilvania.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite