UPDATE VIDEO Mafia carburanţilor vânată cu elicopterul. Şapte angajaţi MAI, implicaţi în reţeaua hoţilor de motorină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1000 de poliţişti au participat la acţiunea în urma căreia au fost capturaţi şi angajaţi ai Ministerului de Interne implicaţi în furtul de combustibil   FOTO Adevărul
1000 de poliţişti au participat la acţiunea în urma căreia au fost capturaţi şi angajaţi ai Ministerului de Interne implicaţi în furtul de combustibil   FOTO Adevărul

Una dintre cele mai mari reţele de hoţi de combustibili din care se pare ca fac parte şi mai mulţi angajaţi ai Ministerului de Interne a fost anihilată ieri de poliţişti. Într-o acţiune fără precedent la care au participat peste 1.000 de oameni ai legii din cadrul Poliţiei Capitalei, dar şi din Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa au fost ridicate 241 de persoane, din care 222 au fost duse la audieri.

Încă de la primele ore ale dimineţii forţele de ordine, monitorizate dintr-un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei au descins concomitent în 233 de locuinţe din şapte judeţe şi din Capitală.

„Aveam informaţii de la specialiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale, ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, dar şi de la cei ai Serviciului Român de Informaţii că aici locuiesc hoţi care de luni bune fură produse petroliere din rafinării şi aeroporturi. Pentru a ne putea mişca, la acţiune a fost nevoie de 600 de autospeciale “, au explicate surse apropiate echipei de anchetă. 

Dintre cele 241 de persoane ridicate, forţele de ordine au dus 222 la audieri. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total se ridică la peste 1.000.000 de lei. 

În reţeaua furtului a zeci de tone de motorină se pare că sunt implicaţi şi cinci poliţişti, un jandarm şi un pompier. În schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 şi 300 de lei pe care le primeau de la liderii grupării, oamenii legii aveau grijă ca hoţii să aibă cale liberă pe traseul pe care transportau combustibilul.

„Au avut loc percheziţii şi la postul de Poliţie din Corneşti, judeţul Dâmboviţa, dar şi la domiciul unui poliţist, şi el tot din Corneşti. Angajaţii Ministerului de Interne sunt suspectaţi că-i sprijineau pe hoţii de combustibil, cărora le permiteau transportul. În schimbul acestor servicii percepeau zilnic sume de bani“, susţin surse din rândul anchetatorilor. 

O autospecială s-a răsturnat în timpul acţiunii 

Percheziţiile de ieri nu au fost lipsite de incidente. Trei poliţişti şi un suspect, aflaţi într-o autospecială au fost răniţi într-un accident în timp ce se îndreptau spre Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Din primele cercetări a reieşit că în localitatea Dărmăneşti, autoturismului în care aceştia se aflau i-ar fi explodat un cauciuc şi din cauza vitezei s-ar fi răsturnat. Poliţiştii - toţi din Bucureşti - şi suspectul au suferit fracturi şi traumatisme, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

Autospeciala implicată în accident a fost dusă ulterior la sediul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, unde va fi expertizată tehnic.

Bilanţ parţial al descinderilor

În urma celor 233 de percheziţii poliţiştii au ridicat 65.000 de litri de combustibil, 632.900 lei, 132.125 euro, 25.900 dolari americani, 3.600 coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente şi înscrisuri, precum şi recipiente pentru depozitarea combustibilului.

De asemenea, echipele de control au confiscat 4 pompe, 44 de telefoane şi laptop-uri, 65 de cartuşe de vânătoare, 2 arme de vânătoare şi 195 de cartuşe de ţigări netimbrate.  


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite